Som barn fick jag ofta tjälknöl och rostbiff. En riktig budgetfälla måste jag få ta upp när det gäller kallskuret kött och man ska göra smörgåstårta med rostbiff
5 kg rostbiff. Lägg det frysta köttet i en trång ugnssäker form. Låt det stå i ugnen i ca 10-11 timmar. Efter ca 2 timmar har köttet tinat så mycket att man kan sätta in en köttermometer
-200 gram skivad stek, tjälknöl eller rostbiff. 200 gram skivad stek, tjälknöl eller rostbiff. När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Rostbiff/Tjälknöl. Eftersom den var fryst klassas det nog som tjälknöl, eller nåstans mitt i mellan. Jag har alltid tyckt om rostbiff, särskilt lithells vi fick hem från mammas jobb ibland, den är bäst
Rostbiffen kan bytas ut emot vilket kött du vill, till exempel tjälknöl, skinka eller kyckling. Lägg upp potatissallad, rostbiff och bukettgrönsaker på tallriken
Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Ställ kallt tills serveringen. Tips. Frisk, krämig sås som är perfekt på en matig utflyktsmacka med kallskuret kött
Den har fungerat som pålägg för mig i helgen, påminner om tjälknöl. Den ska serveras till en ugnsstekt rostbiff som förvirrad Monkan glömde i ugnen - glömde ställa en klocka - vilket innebär att den inte är rosa inuti men jag tänkte att med sås och gratäng så