Tjockarevben kan man ofta hittatill bra prisi affären till expempel och har man bara bra med tid så sköter de sig ju nästan själva iugnen och blirotroligt goda
Så, därför vill jag idag ge er ett litetgrilltips (eller ugnstips för dem som inte har grillväder). Kalaset är inte förrän ieftermiddag så än finns det tid, men det är mycket att göra, så det är lika bra att sätta igång
Lyft upp revbenen och låt dom rinna av, dela dom imindrebitar och lägg iugnsfast form. Kolla under tiden det kokar om du behöver fylla på med mer vatten
Koka under tidenihopsvartvinbärssaft, svartvinbärsgelé, ingefära, chili, vitlök och kikkomansojatill en sirapslik glaze Skär de kalla spjällen ifinabitar och stek dem gyllene
Har Du tjockare spjäll eller föredrar revbensspjäll från gris, så öka på tidentill det dubbla. Som tillbehör stekte jag tjockaskivor av blomkål i smör och gjorde ett lite annorlunda vitlökssmör
GGör under tiden en glaze. Godaste revbenen everMåste dela med mig av ett recept jag gjorde till jul. Och det blev jättebra, så smakrika och underbart goda
På botten av ugnsformenblir det sky som passar utmärkt som sås. Olja en ugnsform. De här revbensspjällen funkar bra på julbordet, men faktiskt under hela den mörka årstiden
Skär sen med en vass litenkniv rätt djupa skåror på ovansidan av köttet, i varje hål sticker du ner ett katrinplommon, försök få ner dom ganska djupt annars bränns dom lätt vidiugnen