1 kg tjockarevben, sågade. 4 msk honung. Gnid eller pensla in revbenen med alla ingredienser, kör i ugn i en djup ugnsform på 150°C i 4-6 timmar, vänd reven en gång i halvtimmen och ös den regelbundet med vätskan i formen. 1 kg tjockarevben, sågade. 4 msk honung
4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjockarevbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärning Ingefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Till servering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Gnid in köttet med honungsblandningen och lägg köttet i en ugnssäker form. Så, därför vill jag idag ge er ett litet grilltips (eller ugnstips för dem som inte har grillväder)
Lyft upp revbenen och låt dom rinna av, dela dom i mindre bitar och lägg i ugnsfast form. ½ dl honung. Go'eftermidda gott folk, vi har samlats i Mårtenssonska köket idag för att bjudas på revben av sida, något som vi skåningar (och säkert flera med oss) tycker om
Värm gelé och honung och blanda med soja och ingefära. Skär revbenen i bitar. Sätt ugnen på 175°C. Baka i ugnen i 15 minuter. Baka i ugnen i 10 minuter. Pensla revbenen och tillaga i ugnen i 30 minuter. 2 kg tjockarevben. 2 msk flytande honung
En extra bonus med den här rätten är att allt går göra dagen innan gästerna kommer eller tidigare samma dag och sedan bara värma på revben och ställa fram tillbehören
Lägg köttet med bensidan upp i en ugnssäker form. Skär revbenen i portionsbitar. Värm ugnen till 175 grader. Stek revbenen ca 1 timme. 1 kg tjockarevben. 1 msk honung
För min del gjorde jag revbenen i crockpoten. 2 kg tjockarevben av fläskkött. 1 dl flytande honung. 20 minuter i 175 graders ugn. 2 kg tjockarevben av fläskkött