Idag fortsätter jag på temat enkelt, billigt och gott med denna krämigatomatsoppa med pasta. Till dagens tomatsoppa valde jag att servera enkla småfrallor (se här)
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Tomatsoppa. Fräs lök och vitlök i olivolja ett par minuter i en gryta. utan att det tar färg. Tillsätt tomater, vatten och fond och krydda med salt, peppar, basilika och eventuellt socker beroende på hur söta tomaterna är
Hacka lök och vitlök. Skala och skär potatisarna i lagom stora bitar. Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt de övriga ingredienserna och koka 15 minuter
Krämig het tomatsoppa med citron. Nu såhär i november passar det utmärkt med en rykande het och god soppa som både ger värme och bra mättnad såhär i kylan