Tisdag = soppdag här i vårt kök och idag bidde det en vegetarisk variant, nämligen tomatsoppa. Ja, kanske inte slänga den på bokstavligt talat, soppa har en tendens att skvätta så förbenat när man slänger något på den och just tomatsoppa lämnar ganska tråkiga fläckar
Tillbehör. Den här tomatsoppan är otroligt smakrik och värmer ända ner i tårna. Knaperstekt bacon, färskost (eller annat krämigt) och basilika - eller inga tillbehör alls
Häromdagen var jag på en restaurang med en vän och åt och på menyn kunde man bland annat beställa majsbröd som serverades som ett tillbehör och med en klick smör
Tillbehör. 1. Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning. 2. Soppa. Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken med basilika utan att den tar färg
- Rödlök Tillbehör. Hittade ett recept på tomatsoppa med apelsin i så det var vi ju tvungna att testa. IngredienserTomatsoppan (Anpassat Recept från Elle mat&vin, Vardagslyx nr 1 2014)
Förslag på tillbehör/garnering. 1 stor gul lök3 stora vitlöksklyftor (+ 1 klyfta sista minuterna)1 stor morot1 bit rotselleri1 palsternacka1 st purjolök8 dl vatten2 grönsaksbuljongtärningar3 st lagerblad1 tsk libbsticka (kan ersättas med 3 krm timjan) Köp här