Men efter en liten shoppingtur blev det istället hamburgare till barnen och färsktonfisk till mig. Jag fick även användning av resterna från de färska vårrullarna, nämligen två av dippsåserna
färsk koriander, hackad (det finns även fryst som är praktisk att använda när andan faller på). Här har den fått sällskap av en mangosalsa gjord på fryst mango, koriander, chili och lime
- Färsktonfisk. - Färsk koriander. - Lime. Stek sen tonfisken i olja på valfri tid. Presas halv vitlöksklyfta om den är stor eller en liten, tillsätt habanera efter egen smak, finhacka en kruka med koriander, pressa lime och smaka av med olivolja och soja efter egen smak
Skär mango och avocado i tärningar, hacka rödlök och koriander, blanda ihop tillsammans med limen. Stek tonfisken hastigt i het panna och servera med en het couscous, mangosallad, sweet chilisås och jordgubbschips, fantastiskt gott
Igår hittade (köpte) vi två fina bitar färsktonfisk som vi beslöt äta med en asiatisk grönsallad. Ett kryddsmör med lime och chili och rostade, svarta sesamfrön till tonfisken
- (Lime- & gurkskivor till garnering. Strö peppar över tonfiskkotletterna på båda sidorna. Blanda majsmjöl, limesaft och fish sauce, rör ner blandningen i buljongen och häll den i stekpannan/kastrullen
Strössla över jordnötter och dekorera med limeklyftor och några myntablad. Riktigt god nudelsallad med smak av sommar, här med sesampanerad tonfisk, sojafylld avocado och jordgubbssås