Torka bananchips recept

Recept: Raw Food Bananchips med chokladkräm

Recept: Raw Food Bananchips med chokladkräm

Raw Food Bananchips med chokladkräm dök först upp på Rawness. Raw Food Bananchips med chokladkräm (ca 30 bitar). Torka i torkugn på 42grader ca 36-48h, beroende på hur hårda bananchipsen och hur fast chokladkrämen du vill ha

Banan och Äpplechips

Min son är ett stort fan av skivade bananchips som vi brukade köpa i affären, men dock innehöll dessa en hel del tillsatser som bla socker som jag ville komma ifrån
Fjällfrukostar

Fjällfrukostar

banan, fjällvandring, gröt, mat, torka. Sen kanske det även blir bananchips i jägarsnuset. Nu har jag provat att torka banan i torken, fick bra och väldigt fort i den här värmen vi har nu
Supersnacks – chilirostade pumpakärnor

Supersnacks – chilirostade pumpakärnor

Tag upp kärnorna ur lagen och torka av dom, blanda runt med chiliflakes och bred ut på en plåt. Kika gärna även in på dessa kanongoda bananchips
Blå Kongo-chips och lite mango

Blå Kongo-chips och lite mango

Man kan låta dem torka till i ugnen på eftervärmen också. Igår däremot tillverkades det mangochips (goda), bananchips (ett misslyckande) och potatischips på Blå Kongo- den stiligaste potatissorten i världen

Kryddstarka bananchips

Häll av vattnet och torka bananerna väl (viktigt) med hushållspapper. Skala bananerna (med kniv) och skär dem så tunt som möjligt, helst med en mandolin eller osthyvel (som skär tunna skivor)

Ullared!

I matväg köpte jag linfrön, torkad papaya och bananchips. Egentligen gillar jag inte de här pennorna, för de tar slut fort och torkar men de är bra så länge de varar