Kom på att jag hade lite torkade nypon hemma, så gjorde denna goda nyponsoppan till efterrätt igår. 1 liter färska nypon(Eller 1,5-2 dl torkadenyponskal)1 liter vattenCa 1 dl råsocker1,5 msk potatismjölMandelbiskvier. 1,5-2 dl torkadenyponskal
Namnet, solskensgröt kommer dels av färgen och att den ger en strålande bra start på dagen, men också för att den innehåller betakaroten och C-vitamin tack vare innehållet av morötter, gojibär och torkat nyponskal
NYPON- & CHIPOTLEGRILJERING2 vitlöksklyftor2 msk finhackad schalottenlök1 dl torkade nypon125 g honung1. 25 dl vatten½ torkade chipotle½ dl ströbrödrapsolja1. Blötlägg nyponskalen och chipotlen i hett vatten ca 30 minuter
Annars så kanske det skulle funka med torkadenyponskal, fast det skulle ju inte bli samma grej. Köpte en Label Maker på Panduro idag, har kikat en hel del på den och idag kunde jag inte stå emot längre, här är en av de första prov-skyltarna
Jag gjorde min nyponsoppa på torkadenyponskal men det går också bra att använda nyponmjöl, det finns i hälsokostaffärer eller i välsorterade livsmedelsbutiker
Finhacka aprikoserna och krama ur vattnet ur nyponskalen. Blötlägg nyponskalen i varmt vatten i ca 15 minuter. 4 st torkade aprikoser , (på burk eller påse). 4 msk torkadenyponskal
Sila bort nyponskalen och servera. 2 msk torkadenyponskal. Koka upp nyponskal tillsammans med vatten och socker i en kastrull, tag av plattan och låt dra i 5 minuter. 2 msk torkadenyponskal
Så här kommer ett recept på en riktigt god nyponsoppa med antingen torkadenyponskal eller färska nypon, det är bara de två första stegen som skiljer sig lite beroende på vad som används