En smakrik gryta med torsk och räkor som serveras med ris och en aioli och gärna lite bröd till. Mammas fiskgryta med torsk och räkor (4 port). 400 g torskfilé. Gör dubbel sats gryta utan torsken så har du en förrätt för 6 personer. 400 g torskfilé
2 –3 torskryggsfiléer. 1Lägg tillbaka fänkål i fonden tillsammans med fisk och räkor och låt puttra på svag värme i 10 minuter eller tills torsken är genomkokt och laxen fortfarande har en rå kärna
Som utlovat, recept på fiskgrytan från förra helgen. Fiskgryta med vitlöksbröd, 5-6 port500 g fisktärningar (lax och torsk till exempel)500 g potatis, fast2 morötter (ca 130 g)1 purjolök1 fänkål1,5 msk olivolja2 msk tomatpuré1/2 kuvert saffran5 dl vatten400 g körsbärstomater på burk1 dl gräddesalt, svartpeppar5-6 minibaguetter75 g smör, rumsvarmt3 msk persilja2 vitlöksklyftoren nypa salt1,5 krm vitpeppar1 citron1