Dagens riktigt goda fiskrätt blev den här nyttiga och superenkla fiskrätten där vi istället för vatten använde kokosmjölk till att sjuda/pochera den färska torsken i
Färsk chili. Vid servering toppar du soppan med limesaft, hackad koriander och chili. 2 pkt kokosmjölk (400 g styck). 400 g vit fiskfilé (torsk passar bra). Tillsätt kokosmjölk, 5 dl vatten, smula i buljongtärningen, smaksätt med fisksås och palmsocker. 2 pkt kokosmjölk (400 g styck). 400 g vit fiskfilé (torsk passar bra)
ev färsk chili. Att blanda krossade tomater med kokosmjölk kanske många tycker låter lite konstigt men det är det absolut inte, det är en väldigt god kombo
Kärna ur och finhacka chilin. Lägg i torskbitarna, lägg på locket och ta av från plattan. Tillsätt citrongräs, ingefära, röd currypasta och hälften av chilin och fräs ytterligare ett par minuter
Rör ner kokosmjölken, vatten och lägg ner fisken. Kärna ur chilin och skiva tunt Alt chiliflakes. 400 gr torsk. 1 röd chilipeppar alt 1 msk chiliflakes. 1 burk kokosmjölk 400 gram ca. ) 400 gr torsk. 3 vitlöksklyftor 1 röd chilipeppar alt 1 msk chiliflakes. 1 burk kokosmjölk 400 gram ca
Moqueca är en utsökt Brasiliansk fiskgryta med smak av kokosmjölk, paprika och tomat. 500g vit fast fisk (typ torsk). 1st hackad röd chili. 1brk kokosmjölk. Hetta upp en stekgryta på medelvärme med olivoljan, fräs paprikan, chilin, löken, ingefära, vitlök och vattenkastanjer i 2 minuter, häll i buljongen, kokosmjölken och tomatpurén, koka upp och sänk värmen, låt sjuda 10 minuter. 1st hackad röd chili. 1brk kokosmjölk
torsk). Häll i kokosmjölk i såsen när den kokat klart. Ner med tomatpurén, gurkmejan, chilin, koriandern, ingefära, sojan och tamarindjuicen i en mixer
Kokosmjölk använder man i både kött- och fisksåser i Tanzania, där receptet kommer ifrån. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla chilin fint
Häll på kokosmjölk och vatten. Tillsätt citrongräs och korianderstjälkar till grytan tillsammans med ingefära, chili, rivet limezest, fisksås och socker