400 g torskrygg, i bit. 12 dl skalade sötmandel. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g torskrygg, i bit Rimlag. 1 liter vatten 4 msk salt 2 tsk strösocker 2 tsk dillfrön 600 g skalad blomkål 3 finhackade schalottenlökar 2 dl skalade sötmandel 50 g Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla® mjölk 1 dl Arla® vispgrädde 4 msk vitvinsvinäger salt och peppar 1 tunt skivad rödlök olivolja ½ ask krasse
Stek resten av blomkålen och mandeln i en stekpanna med resterande smör. Fräs schalottenlök med hälften av blomkålen och hälften av mandeln i 25 g smör i en kastrull
Torsk. 600 g Torskfilé. 200 g Sötmandel Naturell. 1. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Blanda ihop vetemjöl och paprikapulver i en djup tallrik
Lägg torsken på ugnsfast form och stryk på majonäsen, toppa med mandelhacket. 2x180g torskrygg. 2msk hackad mandel. Fördela broccoliblandningen runt om torsken och låt gå i ugn på 200 grader tills fisken har en kärntemp på 52 grader. 180g torskrygg. 2msk hackad mandel. Fördela broccoliblandningen runt om torsken och låt gå i ugn på 200 grader tills fisken har en kärntemp på 52 grader
rostade pinjenötter, flagad mandel. En favorit i repris är denna parmesanpanerade torsk. Fördela spenatröran på två tallrikar med fisken ovanpå, strössla över lättrostade pinjenötter eller flagad mandel och till det ännu en näve delade cocktailtomater samt lite strimlad basilika
Provlaga gärna min rätt, sardellsmörbakad torsk med fänkål, tomater och svarta oliver. Salta och peppra fyra torskryggfiléer och låt dem stå en halvtimme
Hade torsk i frysen och försökte komma på något spännande att panera den med. Idag fick tag på tidningen Hemlagat – Hemköps mattidning – som vårt Stockholmskontor gör
Ett torskblock. Lägg den tinade torsken i en form smord med olivolja. Ett torskblock. Det bästa är att ta temperaturen på torsken, som ska ligga på cirka 48 grader
1 dl mandel. 360 g torskrygg. Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort sidoblasten på två av blomkålshuvudena och lägg i en ugnsform, toppa med några klickar smör och rosta gyllenmörka i 20–30 minuter
Torsk i tomatsås. Torsk i tomatsås. Skär torsken i mindre bitar och tillsätt i tomatsåsen. Servera den marockanska torsken med ris och sugarsnapssallad
Det är vit fiskfilé, gärna torsk, som bakas i ugnen under ett krispigt täcke med mandel. Det måste präglat mig mer än jag trott, för när jag nämnde det för Daniel när vi åt fisk med mandel till middag i förra veckan sa han att ‘jag vet älskling, du brukar berätta om det’, med en ton i rösten som antydde att det är det första jag berättar för någon jag nyss träffat