Torsk mandel recept

Rimmad torsk med blomkål och mandel

Rimmad torsk med blomkål och mandel

400 g torskrygg, i bit. 12 dl skalade sötmandel. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g torskrygg, i bit Rimlag. 1 liter vatten 4 msk salt 2 tsk strösocker 2 tsk dillfrön 600 g skalad blomkål 3 finhackade schalottenlökar 2 dl skalade sötmandel 50 g Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla® mjölk 1 dl Arla® vispgrädde 4 msk vitvinsvinäger salt och peppar 1 tunt skivad rödlök olivolja ½ ask krasse
Rimmad torsk med blomkål och mandel

Rimmad torsk med blomkål och mandel

Stek resten av blomkålen och mandeln i en stekpanna med resterande smör. Fräs schalottenlök med hälften av blomkålen och hälften av mandeln i 25 g smör i en kastrull
Marcus Samuelssons torsk med dill och mandlar

Marcus Samuelssons torsk med dill och mandlar

Torsk. 600 g Torskfilé. 200 g Sötmandel Naturell. 1. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Blanda ihop vetemjöl och paprikapulver i en djup tallrik
Ugnsstekt Torsk med fänkål och apelsin

Ugnsstekt Torsk med fänkål och apelsin

Lägg torsken på ugnsfast form och stryk på majonäsen, toppa med mandelhacket. 2x180g torskrygg. 2msk hackad mandel. Fördela broccoliblandningen runt om torsken och låt gå i ugn på 200 grader tills fisken har en kärntemp på 52 grader. 180g torskrygg. 2msk hackad mandel. Fördela broccoliblandningen runt om torsken och låt gå i ugn på 200 grader tills fisken har en kärntemp på 52 grader
PARMESANPANERAD TORSK

PARMESANPANERAD TORSK

rostade pinjenötter, flagad mandel. En favorit i repris är denna parmesanpanerade torsk. Fördela spenatröran på två tallrikar med fisken ovanpå, strössla över lättrostade pinjenötter eller flagad mandel och till det ännu en näve delade cocktailtomater samt lite strimlad basilika
Mandel och ingefärapanerad spätta med jordnötssås

Mandel och ingefärapanerad spätta med jordnötssås

Igår blev det fisk till middag, vi är ju lite fisktråkiga och äter oftast lax eller torsk. en för kokosmjölet, en för äggen och en för mandelmjölet
Mandelpanerad torsk med remouladsås

Mandelpanerad torsk med remouladsås

Hade torsk i frysen och försökte komma på något spännande att panera den med. Idag fick tag på tidningen Hemlagat – Hemköps mattidning – som vårt Stockholmskontor gör

Zucchini-gratinerad torsk

Ett torskblock. Lägg den tinade torsken i en form smord med olivolja. Ett torskblock. Det bästa är att ta temperaturen på torsken, som ska ligga på cirka 48 grader
Täckt torsk

Täckt torsk

Mandel- och bacontäckt torsk. Torskrygg • Bacon • Olivolja • Ströbröd • Rostade och hackade mandlar • Rivet citronskal • Chiliflakes • Salt
Smörstekt torsk med blomkål

Smörstekt torsk med blomkål

1 dl mandel. 360 g torskrygg. Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort sidoblasten på två av blomkålshuvudena och lägg i en ugnsform, toppa med några klickar smör och rosta gyllenmörka i 20–30 minuter
Torsk i marockansk tomatsås

Torsk i marockansk tomatsås

Torsk i tomatsås. Torsk i tomatsås. Skär torsken i mindre bitar och tillsätt i tomatsåsen. Servera den marockanska torsken med ris och sugarsnapssallad
Fisk med mandel

Fisk med mandel

Det är vit fiskfilé, gärna torsk, som bakas i ugnen under ett krispigt täcke med mandel. Det måste präglat mig mer än jag trott, för när jag nämnde det för Daniel när vi åt fisk med mandel till middag i förra veckan sa han att ‘jag vet älskling, du brukar berätta om det’, med en ton i rösten som antydde att det är det första jag berättar för någon jag nyss träffat
Fisk med mandel

Fisk med mandel

Rör i ströbröd, vitlök, hackad eller flagad mandel samt persilja. Fördela mandelröran över fisken och platta till här och där till ett täcke
Nostalgi - Fisk med mandel

Nostalgi - Fisk med mandel

Jag gör i vilket fall min mandelfisk på fiskfilé av fast vit fisk, typ torsk eller kolja. Klicka på smör och strö över mandelspån