Torsk med ägg och persiljesås recept

Lättrimmad torsk med ägg och persiljesås

Lättrimmad torsk med ägg och persiljesås

Pocherad lättrimmad torskmedäggochpersiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
Kokt torsk med ägg och persiljesås.

Kokt torsk med ägg och persiljesås.

Späd med grädde, mjölk och fiskbuljongen. Servera med den kokta potatisen. Hacka äggenoch persiljan, lägg ner i såsen och rör om samt hetta upp igen
Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Dela torsken i bitar. Skölj direkt med kallt vatten och skala. Smaka av med ev mer salt. Dela kors och tvärs i en äggdelare till hack
Torsk i ägg- och persiljesås

Torsk i ägg- och persiljesås

Börja med att koka äggoch hacka äggenoch persiljan, samt dela torskfilèen i fyra bitar. Vispa ut mjölet med vattnet i en kastrull
Torsk med ägg- och persiljesås

Torsk med ägg- och persiljesås

Krydda med salt och peppar, ochlägg i fisken i bitar. Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull, och koka upp under omrörning
Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Kokt torsk med ägg- och persiljesås

4 torskfiléer 1,5 fiskbuljongtärning 3 pepparkorn 1,5 l vatten citronsaft (några droppar). 1Äggsås1,5 dl grädde 1,5 dl mjölk 1,5 msk vetemjöl 0,5 knippe persilja, hackad 2 ägg, kokta och hackade
Torsk med ägg- och persiljesås

Torsk med ägg- och persiljesås

Koka upp fiskbuljongen med grädden, stjälkarna, lagerblad och kryddpeppar. Späd med den silade buljonggrädden under omrörning

Torsk med ägg- och persiljesås

Skär torsken i portionsbitar och krydda med lite salt. Skala äggenoch grovhacka eller mosa lätt med en gaffel
Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Kokt torskmedägg- ochpersiljesås är en riktig svensk klassiker. Lägg nu torsken i sjudande saltat vatten med ett par citronskivor i

Torsk med ägg- och persiljesås

Smaka av med salt och peppar. Tillsätt äggenoch den frysta persiljan strax före servering. Koka äggen till såsen
Torskrygg med ägg- och persiljesås

Torskrygg med ägg- och persiljesås

Läggtorsken i en ugnsfast form och klicka över smöret. Ta upp torskenoch skölj den hastigt i kallt vatten för att stanna av rimningsprocessen
Jillans torskrygg med ägg- och persiljesås

Jillans torskrygg med ägg- och persiljesås

Servera torskmed slantade morötter och kokt potatis medägg- ochpersiljesåsen till. Något jag inte gillade särskilt mycket när jag var liten var torskochäggsås
Luas fiskgratäng, LCHF

Luas fiskgratäng, LCHF

Torka av torskenochlägg den i en smord ugnsfast form. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop lite hjälpligt, till exempel med en potatisstöt eller ballongvisp
Året som gått, 2018

Året som gått, 2018

Stekt torskmed ärt- och gurksallad och dillgnocchi och Salamipaj. Grön torsk i röd curry, Espressocake och Skaldjurslasagne