Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Dela torsken i bitar. Skölj direkt med kallt vatten och skala. Smaka av med ev mer salt. Servera med äggsåsen, kokta grönsaker och 1 citronskiva. 600 g tinad torsk
Pocherad lättrimmad torskmed ägg och persiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
Servera fisken genast den kommer ur ugnen med såsen och tillbehören. Späd med vatten och mjölk och småkoka 5 min. 1,5-2 kg torsk, färsk alt. 1,5-2 kg torsk, färsk alt
Skär torsken i portionsbitar och krydda med lite salt. Börja med att skala och koka potatisen. Späd eventuellt med lite mjölk till önskad konsistens och rör försiktigt