Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Skär torsken i ganska stora bitar. Kokt torsk i dillsås 3-4 port. 1 pkt torsk 400g. 1 pkt torsk. Hej på er. Har precis kommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
Tillsätt lite mjölk och vispa ut det i smörblandningen så den blir slät och ta sedan i resten av mjölken och vispgrädden och låt koka upp försiktigt på svag värme under omrörning med jämna mellanrum
Häll i mjölken i stekpannan och rör runt. Vi har här använt torskfilé från fiskbil vilket naturligtvis är strået vassare än fryst, men går naturligtvis också
Späd med mjölken, lite i taget så det inte klumpar sig. Om ni som jag älskar fisk så tänkte jag idag tipsa om en en fantastiskt god torskrätt som man liksom bara har svårt att sluta äta helt enkelt
Denna gång så förkokade jag torsken på låg temperatur. Ta en ugnsfast form och lägg torsken där. Normalt sett så häller jag äggsåsen på torsken men lilleman ville inte ha det så den hade jag bredvid
Tillsätt lite mjölk och vispa ut den i smörblandningen (kallas för roux) så den blir slät och ta sedan i resten av mjölken och vispgrädden och låt koka upp försiktigt på svag värme under omrörning