Torsk rimmad recept

Rimmad torsk skaldjurssmör

Rimmad torsk skaldjurssmör

En fantastisk torskrygg med smarriga tillbehör. Skär torsken i lagom bitar. 400-500 gram torskrygg,. 400-500 gram torskrygg,
Rimmad torsk med beurre blanc och varma tomater

Rimmad torsk med beurre blanc och varma tomater

Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar
Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fänkålsskum 1 st Schalottenlök(ar) , finskuren 0,5 st fänkål , strimlat 2 dl grädde 6 cl Pernod 1 odefinierad smör 3 dl kycklingbuljong , blandat med vatten Ljummen sallad 2 st sticklök(ar) , skurna i slantar 50 gram shiitakesvamp 1 odefinierad olivolja 0,5 huvud blomkål 1 st hummer , kokt 2 kvist(ar) dill , plockade 1 odefinierad tryffelolja 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Potatispuré 1,5 dl mjölk 2 st vitlöksklyfta(or) , rivna 500 gram potatis(ar) , skalad 0,5 st citron(er) , skalet 100 gram smör 2 kvist(ar) bladpersilja , finskuret 1 odefinierad socker Rimmadtorskrygg 2 l vatten 1 dl socker 4 st gråsejfilé(er) , rygg, finskuren 1 dl salt Köp receptet
Stekt rimmad torsk med dillgremolata!

Stekt rimmad torsk med dillgremolata!

Rimmadtorsk är supergott och det gör att den håller ihop bättre när den steks, här med dillgremolata, ugnsrostade rödbetor, potatismos och skirat smör
Rimmad torsk med potatisstuvning

Rimmad torsk med potatisstuvning

Skär torsken i portionsbitar och lägg ner dem i lagen. 600 g torskfilé. Rör samman ingredienserna till rimlagen
Rimmad torsk med ärtpuré och dillskum

Rimmad torsk med ärtpuré och dillskum

Rimmadtorsktorskden avsilade dillen från dilloljansalt och pepparplastfolie och alufoliePutsa torsken och lägg två fileer ovanpå varandra med dill i mellan
Ugnsbakad rimmad torsk

Ugnsbakad rimmad torsk

Här har den rimmadetorsken serverats tillsammans med ett färgglatt rödbetsmos och en klick pepparrot
Rimmad torsk med vitvinssås, grön sparris och krossad vitlökspotatis

Rimmad torsk med vitvinssås, grön sparris och krossad vitlökspotatis

Torsk700 g torskrygg 30 g salt 300 g vatten. Torsk700 g torskrygg 30 g salt 300 g vatten. Skummig vitvinssås smasatt med rökt fläsk2 schalottenlökar 1 klyfta vitlök 3 dl fiskbuljong (eller musselbuljong) 2 dl vitt vin 3 dl grädde 50 g smör 1 citron rökt sidfläsk (varmrökt, svålen) olivolja
Rimmad torsk med äggsås

Rimmad torsk med äggsås

400 g torsk, eller annan vit fisk. 400 g torsk, eller annan vit fisk. Ingredienser, 2 port. 1 L kallt vatten
Rimmad torsk med blomkål och mandel

Rimmad torsk med blomkål och mandel

Koka ihop lagen och låt svalna. Lägg fisken i lagen, låt rimma ca 6 tim. Ta upp fisken och frys in. Plocka blomkålen i små buketter