Lägg den tinade fisken i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen tills smöret har smält, ta sedan ut formen och häll över grädden innan du ställer in den igen
Idag gjorde jag torsk i ugn med smak av tomat och purjolök till middag. Mat som går snabbt och smidigt att laga och som sköter sig självt i ugnen är alltid bra tycker jag
Lägg i de frysttorskblocken i en ugnssäker form. ½ paket fryst dill. Sätt igång ugnen på 175 grader. Gräddas i mitten av ugnen i ca 50 -55 minuter. 2 st frystatorskblock
Tina ett torskblock. Lägg det tinade fiskblocket i en ugnsfast form. Häll såsen över torsken. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min på 200 grader (innertemperatur på 52-55 grader). 1 block torskfilé. 1 dl frysta ärter
Så idag blev det torsk i ugn. Häll av och lägg morötter/lök i en ugnsform. 1 paket torsk/vit fisk. 2-3 dl frysta räkor. Skjuts in i ugnen, 180-200 grader ca 20 minuter. 1 paket torsk/vit fisk. 1-2 tomater 2-3 dl frysta räkor
Dela torskblocken i bitar och salta och peppra lite och lägg i ugnsfastform. 800 gram frystatorskblock. Tina fisken om den är fryst, sätt ugnen på 175 grader. Ställ in i ugnen i ca 25-30 min. 800 gram frystatorskblock
Torsk i ugn med citron. Hej alla, den här veckan blir det torsk i min matlåda (i alla fall en dag). Torka av fisken och lägg den i mitten av en ugnsfast form
500 g torskfilé, fryst 1 l vatten 50 g salt [ca 3 msk] 50 g smör 1 kruka färsk dill 75 g Västerbottensost, riven 1,5 dl pankoströbröd, rostat 1 citron, finrivet skal
500 g torskfilé, fryst 1 l vatten 50 g salt [ca 3 msk] 50 g smör 1 kruka färsk dill 75 g Västerbottensost, riven 1,5 dl pankoströbröd, rostat 1 citron, finrivet skal
Torsken har ju länge varit rödlistad, men nu får vi äta den med gott samvete igen. 600 g torsk1 msk fransk matlagningssenap eller vitlökssenap2 knappt hårdkokta ägg1 ask ansjovis, 50 g1 liten knippa gräslök1 liten knippa dill1 liten knippa persilja1 vitlöksklyfta2 msk ströbröd - glutenfritt vid behov25 g smör eller margarin - mjölkfritt vid behov4 tomater i halvorTina fisken om den varit fryst, och lägg i smord, ugnseldfast formSalta ev en aning - obs att ansjovisen är saltBred senapen över fisken. In i ugnen, på 225 grader, ca 15 - 20 minuter tills fisken är helt genomstekt. PS Jag glömde alldeles bort att lägga med tomaterna i ugnen, så det fick bli färska till i stället DS 600 g torsk
Jag hade en idé om att äta torsk. Gärna ugnstillagad. Efter lite letande hittade jag dock ett recept hos Kryddburken som fick utgöra inspirationskälla för mina torskbitar