Lägg den tinade fisken i en ugnssäker form. Skölj och skär tomaterna i skivor. Ställ in i ugnen tills smöret har smält, ta sedan ut formen och häll över grädden innan du ställer in den igen
Idag gjorde jag torsk i ugn med smak av tomat och purjolök till middag. Mat som går snabbt och smidigt att laga och som sköter sig självt i ugnen är alltid bra tycker jag
Det finns massor med god snabblagad mat som tex den här torskrätten som jag gör rätt så ofta. Bara till att blanda ihop matlagningsgrädde med tex en smaksatt philadelphiaost (denna gången blev det tomat- och pesto), riv i lite citronskal och krydda med en god fiskkrydda, häll sedan blandningen över fisken (som kryddats med salt och peppar) i en form, tillsätt lite grönsaker som tex tomater och spenat
En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket. Tillsätt soltorkade tomater, all lök, paprikan, coctailtomaterna och låt det fräsa ihop
Fryst torsk till extrapris, vanlig kaviar på tub, lite ägghack och dill. Börja med de ugnsbakadetomaterna som ska stå och långsamt gotta till sig i ugnen i två timmar på svag värme