Det är faktiskt så att Svenskar, tillsammans med norrmän äter mest tex-mex mat i hela Europa. Baka eget tacobröd (recept längre ner), låt fyllningen bestå av magert nötkött eller tärnad kycklingfilé
Servera tortillabrödenmed en fyllning av pulled beef, guacamole, hackad rödlök, sallad och ev någon salsa (jag använder en äppelsalsa från Kiviks musteri)
Jag ska dela med mig av mitt egna sjukt supersmarriga recept på dagens rätt vi åt. Hade 3 st tortillabröd kvar i kylen och sen hade jag creme fraiche, ost och lite grönsaker. Här kommer receptet så ni själva får smaka den 3 st tortillabröd kvar i kylen och sen hade jag creme fraiche, ost och lite grönsaker
Lägg röran på ett tortillabröd. Rulla sedan fyllningen från kortsidan till en läcker wrap. Fyll en korg med detta, filt och en god dricka och dra till en härlig sjö och bara njut av livet
Servera som fyllning i tortillabrödmed grönsaker, tacosås, vitlökssås och fetaost. Ni som inte hört talas om denna rätt förrut så är det helt enkelt en bit fläskkött som täcks med en marinad och tillagas i ugnen på svag värme lääääänge så det blir otroligt mört att man bara drar isär det
Det finns också en smarrig tacopaj där du har fyllningen i ett pajskal i stället för tortillabröd, den funkar kanon att göra med ett glutenfritt pajskal också
Lägg ut fyllningen på tortillabröden, strö över ost och lägg ett nytt bröd på som lock. Hemlagad mat, en god kladdkaka eller liknande, film och mys med familjen är bäst
De färdiga tortillabröden man köper innehåller mest vetemjöl och förutom att det är snabba kolhydrater så funkar de ju inte att äta om man är glutenallergiker eller känslig mot gluten