Tillsätt grädde, tomatpuré, citronsaft och eventuellt ädelost. 3 msk ädelost. 3 msk ädelost. Här och där postar folk bilder på årets skörd i svampskogen
Tillsätt grädde och roquefort- eller ädelost. receptet är till 14-16 personer Ingredienser 100 g torkade trattkantareller 5 st gula lökar 2 msk smör 8 st grönsaksbuljongtärning 3,5 l vatten, + blötläggningsspad 1 dl tomatpuré 1,5 dl idealmjöl 2 dl vispgrädde 150 g roquefortost , eller ädelost Gör så här
Glöm inte ädelosten, det är den som gör susen. TrattkantarellsoppaFör 4-6 personer. 2 l trattkantareller2 msk smör6 msk vetemjöl1 1/2 l grönsaksbuljong2 msk tomatpuré3 dl grädde 70 g ädelost1/2 dl vitt vin Salt 1/2-1 tsk CayennepepparGör så här. 70 g ädelost
Recept. Anna-nas. fre, 2014-03-21 18. 46. 0. 45min. (0). Finhacka schalottenlöken. Lägg all svamp i en tjockbottnad kastrull och låt koka i sin egen vätska tills allt vatten kokat bort
späd med grädde och koka upp och låt sjuda på svag värmesmaksätt med ädelost och sherry låt puttra ytterligare en stund Jag brukar smaka av hela tiden så att det blir rätt balans på smakernajag tog en tsk med citronjuice mot slutet
En läsare vid namn Eva har skickat in ett underbart höstrecept på trattkantarellsoppa, och nu så här i höstetider tycker jag att det lät heeeelt ljuvligt