Här kommer receptet på trattkantarellsoppan som vi åt igår till middag, den blev väldigt god och krämig och med ganska hög sälta och god smak av sherryn =)
Tillsätt sherry och koka ytterligare någon minut. 2 msk torr sherry. 2 msk torr sherry. 2 portioner1½ dl förvällda trattkantareller eller blötlagda torkade trattkantareller
Tillsätt grädde, creme fraiche, gorgonzola och sherry. Anledningen till att vi inte plockat på några år är att vi upplevde en kraftig matförgiftning efter just trattkantarellsoppa, det gav en lite trist känsla kan man säga
Detta är den godaste trattkantarellsoppan tycker jag, och det är sherryn som höjer den. Jag dricker inte sherry, men tycker det är gott att smaksätta mat med
späd med grädde och koka upp och låt sjuda på svag värmesmaksätt med ädelost och sherry låt puttra ytterligare en stund Jag brukar smaka av hela tiden så att det blir rätt balans på smakernajag tog en tsk med citronjuice mot slutet
torr sherry. I morse när jag hämtade tidningen tänkte jag att idag var det en perfekt dag för svampplockning, blev oerhört sugen på trattkantarellsoppa
Detta så att vi kan använda den så småningom till vår trattkantarellsoppa. Väl hemma igen kom jag på att vi missat plocka de nypon som skulle behövas för den test av tillverkning av sherry som Håkan en gång gjort (för MÅNGA år sedan)
Häll till sist i sherryn. 3/4 dl torr sherry. Med färsk svamp. Lägg undan några av de vackraste trattkantarellerna till garnering och skär de andra i bitar