Stek trumpetsvampen (här hade jag frysta) med lite bacon. 1 dl trumpetsvamp. Ugn. 225 grader, ca 20-40 minuter beroende på ugn och hur du vill ha din pannkaka
Där kan man sätta sig ned och plocka svart trumpetsvamp, för att sedan, tio minuter senare resa sig upp och konstatera att svampkorgen är fylld till bredden
Skär svampen (använde kantarell, trattkantarell, rödgul trumpetsvamp och karljohan) i mindre bitar, stek i kokosolja tills vattnet kokat in, salta, peppra och rör ner resten av ingredienser till såsen
Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept med pilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
För ett par helger sen fick vi ihop 15 kg svamp i skogen, det kommer nog nån bild på berget snart, och följden är naturligtvis att vi har massa svamp i frysen, mest trattkantareller och brandgul trumpetsvamp då vi kom ut lite sent på hösten för att få några kvantiteter av något annat. Bästa var att förvälla under lock i 5 minuter och sen hälla av vattnet om man ska frysa in, tror jag det sades
För ett par helger sen fick vi ihop 15 kg svamp i skogen, det kommer nog nån bild på berget snart, och följden är naturligtvis att vi har massa svamp i frysen, mest trattkantareller och brandgul trumpetsvamp då vi kom ut lite sent på hösten för att få några kvantiteter av något annat. Bästa var att förvälla under lock i 5 minuter och sen hälla av vattnet om man ska frysa in, tror jag det sades
s familj brukar laga en spännande svampsoppa med pikanta smaker och J är mästare på att steka en krispig topping av torkade trattkantareller/rödgul trumpetsvamp till den goda soppan
Vi har använt svart trumpetsvamp denna gång. Ingredienser 1 paket färsk lasagnepasta à 200 g Fyllning 500 g fryst bladspenat 500 g riccotaost (2 askar)1/2 dl riven parmesan 1 msk olivolja salt och pepparev en pressad vitlök Såsca 50 g torkad svamp, trattkantrell eller svart trumpetsvamp 1 stor klick smör 3 dl grädde 1 msk soja 1 msk dijonsenap 1 tsk socker 3 msk torrt vitt vin 1 1/2 d l riven parmesan Gör så här 1
20 gram (en näve) torkad svamp, t ex trattkantareller eller svart trumpetsvamp. 20 gram (en näve) torkad svamp, t ex trattkantareller eller svart trumpetsvamp