Trumpetsvamp frysa recept

Köttbullar med svampsås

Köttbullar med svampsås

Skär svampen (använde kantarell, trattkantarell, rödgul trumpetsvamp och karljohan) i mindre bitar, stek i kokosolja tills vattnet kokat in, salta, peppra och rör ner resten av ingredienser till såsen
Pilgrimsmusslor med avocado, grape och lime

Pilgrimsmusslor med avocado, grape och lime

Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept med pilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig

Kantarellpaj

Har en låda med trumpetsvamp och kantareller i frysen och tänkte att det är bäst att göra någonting av svampen också
…trattkantarellpaj på filodeg?

…trattkantarellpaj på filodeg?

För ett par helger sen fick vi ihop 15 kg svamp i skogen, det kommer nog nån bild på berget snart, och följden är naturligtvis att vi har massa svamp i frysen, mest trattkantareller och brandgul trumpetsvamp då vi kom ut lite sent på hösten för att få några kvantiteter av något annat. Bästa var att förvälla under lock i 5 minuter och sen hälla av vattnet om man ska frysa in, tror jag det sades
Höstgryta på högrev

Höstgryta på högrev

Supergott och går fint att frysa. 10,5 l trumpetsvamp (eller trattkantareller alt. 1800 g högrev salt peppar 200 g sidfläsk, rökt 2 gula lökar 1 solovitlök smör (att steka i) 1 flaska rött vin 2 lagerblad 2-3 kvistar timjan 3 msk oxfond 4 kvistar persilja 0,5 l trumpetsvamp (eller trattkantareller alt
…trattkantarellpaj på filodeg?

…trattkantarellpaj på filodeg?

För ett par helger sen fick vi ihop 15 kg svamp i skogen, det kommer nog nån bild på berget snart, och följden är naturligtvis att vi har massa svamp i frysen, mest trattkantareller och brandgul trumpetsvamp då vi kom ut lite sent på hösten för att få några kvantiteter av något annat. Bästa var att förvälla under lock i 5 minuter och sen hälla av vattnet om man ska frysa in, tror jag det sades
Mmmm - värmande skogssvampsoppa

Mmmm - värmande skogssvampsoppa

s familj brukar laga en spännande svampsoppa med pikanta smaker och J är mästare på att steka en krispig topping av torkade trattkantareller/rödgul trumpetsvamp till den goda soppan
Canneloni med smak av riccota och spenat

Canneloni med smak av riccota och spenat

Vi har använt svart trumpetsvamp denna gång. Ingredienser 1 paket färsk lasagnepasta à 200 g Fyllning  500 g fryst bladspenat 500 g riccotaost (2 askar)1/2 dl riven parmesan 1 msk olivolja salt och pepparev en pressad vitlök Såsca 50 g torkad svamp, trattkantrell eller svart trumpetsvamp 1 stor klick smör 3 dl grädde 1 msk soja 1 msk dijonsenap 1 tsk socker 3 msk torrt vitt vin 1 1/2 d l riven parmesan Gör så här 1
Dagens recept: Svampsoppa

Dagens recept: Svampsoppa

Laga soppan av blandsvamp, soppar, trattkantareller eller trumpetsvampar. Sedan kan du tillaga den eller frysa in eller salta den

Äleby Gård 31 oktober 2017

Lingonmarinarat vildandbröst med blomkålscrème, fänkålscrudité, syltad trumpetsvamp och friterad rotsaksjulienne