Sås på rödgul trumpetsvamp. Ta i grädden och låt det hela puttra tills såsen tjocknar. 3 dl torkade trumpetsvampar lagda i blöt. Ta i köttbullarna i såsen och låt de puttra ihop med såsen tills moset går färdigt Servera med en fräsch grönsallad och valfritt tillbehör som inlagd gurka, lingon osv 500 g renfärs
Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svart trumpetsvamp
Här hittade jag också svart trumpetsvamp, vilket skulle bli en magiskt god sås till hjorten. Skiva upp filén och servera på varma tallrikar med puré, svampsås, lök och vinägerkål
Spadet från köttfärslimpan, grädde och eventuellt creme fraiche till sås. Här har det varit en blandning av nötfärs och blandfärs, smaksättningen är enkel med ost och svart trumpetsvamp
Servera pasta tillsammans med såsen i varma tallrikar, gärna med finriven parmesan till. 1,5 dl vispgrädde / 100 g grön- eller blåmögelost / 0,5 kalvbuljongtärning / ca 1 msk finhackad torkad svart trumpetsvamp / ca 0,5 dl finhackad förvälld ramslök / 1 tsk maizenamjöl + lite kallt vatten
Skär svampen (använde kantarell, trattkantarell, rödgul trumpetsvamp och karljohan) i mindre bitar, stek i kokosolja tills vattnet kokat in, salta, peppra och rör ner resten av ingredienser till såsen
En annan är att ta med sig vin, eller köpa det när man kommer hem, Donnafugatas viner görs bland annat på Pantelleria, såsom det söta vinet Ben Ryé, och på Sicilien, flera av dessa går att beställa via Systembolaget
Vi har använt svart trumpetsvamp denna gång. Den här annars så traditionella cannelonirätten med spenat och riccota spetsas till med en svampsås och blir något extra