Trumpetsvamp torka recept

Bœuf bourguignon – underbara franska smaker i lergryta

Bœuf bourguignon – underbara franska smaker i lergryta

Lägg över kött, lök och morötter i den avtorkade lergrytan. Torkad timjan. Ta fram köttet, skär det i 3-4 cm stora bitar, torka av det ordentligt och salta och peppra. Ca 20 g torkad svamp (t ex trattkantareller eller svart trumpetsvamp). 1/2 tsk torkad timjan
…trattkantarellpaj på filodeg?

…trattkantarellpaj på filodeg?

Torkade är favorit här men infryst är så mycket enklare, snabbare och mindre platskrävande. För ett par helger sen fick vi ihop 15 kg svamp i skogen, det kommer nog nån bild på berget snart, och följden är naturligtvis att vi har massa svamp i frysen, mest trattkantareller och brandgul trumpetsvamp då vi kom ut lite sent på hösten för att få några kvantiteter av något annat. Det mesta har vi låtit torka och en del har vi kokat och stekt ner innan infrysning, fick dock lära oss i någon artikel eller om det var på P1 att det var smått barbariskt att koka ner svamp eftersom man förlorar så mycket smak av det
…trattkantarellpaj på filodeg?

…trattkantarellpaj på filodeg?

Torkade är favorit här men infryst är så mycket enklare, snabbare och mindre platskrävande. För ett par helger sen fick vi ihop 15 kg svamp i skogen, det kommer nog nån bild på berget snart, och följden är naturligtvis att vi har massa svamp i frysen, mest trattkantareller och brandgul trumpetsvamp då vi kom ut lite sent på hösten för att få några kvantiteter av något annat. Det mesta har vi låtit torka och en del har vi kokat och stekt ner innan infrysning, fick dock lära oss i någon artikel eller om det var på P1 att det var smått barbariskt att koka ner svamp eftersom man förlorar så mycket smak av det
Lunch med Karl Johan

Lunch med Karl Johan

murklor…svart trumpetsvamp…. Om du låter svampen torka ett par dagar, försvinner mycket av vätskan. Jag tror min sambo var en svamphund i sitt förra liv
Mmmm - värmande skogssvampsoppa

Mmmm - värmande skogssvampsoppa

s familj brukar laga en spännande svampsoppa med pikanta smaker och J är mästare på att steka en krispig topping av torkade trattkantareller/rödgul trumpetsvamp till den goda soppan

Matig svampmacka

Tvätta svampen och låt den torka på en handduk. cirka 1 liter blandad svamp (kantarell, trattkantarell, karl-johan, svart trumpetsvamp)
Matig svampmacka

Matig svampmacka

blandad svamp (kantarell, trattkantarell, karl-johan, svart trumpetsvamp). den torka på en handduk. Stek brödet

Potpurri

ex som trumpetsvamp, d. (Torkade bitar av citron- eller limeskal skall funka - har dock ej provat själv)
Timjanslax med svampstuvning

Timjanslax med svampstuvning

Torka av fisken, dra ut lösa ben på ömse sidor ryggmitten med pincett. cirka 300 g trumpetsvamp eller trattkantareller
Älggryta med enbär och svamp

Älggryta med enbär och svamp

En liten del av skogens konung fick bidra till en helt underbar gryta med smak av både enbär, kantareller och trumpetsvamp