Lägg över kött, lök och morötter i den avtorkade lergrytan. Torkad timjan. Ta fram köttet, skär det i 3-4 cm stora bitar, torka av det ordentligt och salta och peppra. Ca 20 g torkad svamp (t ex trattkantareller eller svart trumpetsvamp). 1/2 tsk torkad timjan
Torkade är favorit här men infryst är så mycket enklare, snabbare och mindre platskrävande. För ett par helger sen fick vi ihop 15 kg svamp i skogen, det kommer nog nån bild på berget snart, och följden är naturligtvis att vi har massa svamp i frysen, mest trattkantareller och brandgul trumpetsvamp då vi kom ut lite sent på hösten för att få några kvantiteter av något annat. Det mesta har vi låtit torka och en del har vi kokat och stekt ner innan infrysning, fick dock lära oss i någon artikel eller om det var på P1 att det var smått barbariskt att koka ner svamp eftersom man förlorar så mycket smak av det
Torkade är favorit här men infryst är så mycket enklare, snabbare och mindre platskrävande. För ett par helger sen fick vi ihop 15 kg svamp i skogen, det kommer nog nån bild på berget snart, och följden är naturligtvis att vi har massa svamp i frysen, mest trattkantareller och brandgul trumpetsvamp då vi kom ut lite sent på hösten för att få några kvantiteter av något annat. Det mesta har vi låtit torka och en del har vi kokat och stekt ner innan infrysning, fick dock lära oss i någon artikel eller om det var på P1 att det var smått barbariskt att koka ner svamp eftersom man förlorar så mycket smak av det
murklor…svart trumpetsvamp…. Om du låter svampen torka ett par dagar, försvinner mycket av vätskan. Jag tror min sambo var en svamphund i sitt förra liv
s familj brukar laga en spännande svampsoppa med pikanta smaker och J är mästare på att steka en krispig topping av torkade trattkantareller/rödgul trumpetsvamp till den goda soppan
svamp, gärna kantareller, trattkantareller eller trumpetsvamp. Fyllningen kan ni variera efter er egen smak, vi hade sparrisknoppar, tomater, torkade trattkantareller och gräslök i våra