29 Aug. 19. 37. Twitter. Facebook. Smörbakad rotselleri med tryffelsky. 0kommentarer. JP lät minst sagt tveksam när jag sa att jag ville laga ugnsbakad rotselleri som förrätt till vår heliga lördagsmiddag
Deg. Arbeta samman mjöl, ägg, olja och vatten i bunke med elvispens degkrokar. Handknåda lite när degen är smidig, låt vila plastad i kylen minst en halvtimme
Jämtländsk ren med potatispuré smaksatt med anklever samt tryffelsky. Favorit i repris. Har man varit med om något riktigt bra så är det lite svårare att styra om testa något nytt Därav blev det även denna gång ett besök på Wersén
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
LAMMSTEK MED CHÈVRERISOTTO, BÖNOR OCH TRYFFELSKY (a la PA&Co – Mer än en kokbok)Örstekt lammstekLammstek (60° innertemperatur, 175° värme, låt vila i 10-15 min)1 kruka timjan1 kruka rosmarin2 dl ströbröd3 msk olovoljasalt och svartpepparStek vitlöken gyllenbrun i olivolja
Skär lamm och grönsaker i skivor och slå tryffelsky över hela anrättningen. Paul Svensson använder lammsky men man kan förenkla genom att ta kalvsky gjord på koncentrerad fond