Ett matminne som jag har från min barndom är varma tunnbrödsrullar fyllda med skinka och purjolök. Till lunch idag bakade jag eget tunnbröd som jag fyllde, rullade ihop och gratinerade i ugnen
Helst vill man ha fasta och fina tunnbrödsrullar med så lite luft i som möjligt. Sker sedan upp tunnbrödsrullarna i lagom portionsbitar, lite beroende på vad du ska ha dem till
Finhacka rödlöken (ta så mycket som du gillar) och strö det över Philadelphiaosten. Bred Philadelphiaost på drygt halva tunnbrödet (av en 200 g ask så använde jag ca 150 g)
En bror som han verkar vara ensam om att sakna och som han fruktar kan vara borta för alltid. Någon lämnar meddelanden till Alex, någon som vill ställa allt tillrätta
Jag hittade ett spännande recept hos Matplatsen som lät väldarnsch gott. Bred röran på bröden (spara en bit på slutet) och rulla ihop dem som rulltårtor
Cole Slaw, på PicNic som den är eller skiva den och bjud som plockmat. Inspirationen till den här rullen kommer från en lunch vi åt i förra veckan på Majas Cottage i Vellinge,
Det är Paulina och Umberto som har bjudit på detta tidigare och dragit ner mig i träsket. Stabil start på dagen med nutellafyllda tunnbrödsrullar och frukt
Så var det fredag igen och det känns som att man börjar komma in i jobbrutinerna efter semestern. Jag såg ett recept på Lax med soltorkade tomater som Hanna hade lagt upp och som lät jättegott
Innan rullen blev en rulle Det här behöver du för att göra en likadan rulle som min. Tunnbröd Philadelphiaost till brödet Rostbiff Avokado Körsbärstomater Rödlök Sharonfrukt Machesallad Naturell keso som blandats med en gnutta Créme fraiche, Fetaost och lite Mangochutney
Sen jag kom hem från jobbet vid fem-tiden idag har jag hunnit baka tårta, dammsuga, laga mat, äta mat, titta på tv, dricka lite vin och somna i soffan