Tillsätt också yoghurten och havtornssaften. VITCHOKLADGLASSMED HAVTORN. I bakgrunden skymtar också marängerna jag gjorde på äggvitorna som lämnade över från när jag gjorde glassen till efterrätt enligt ett recept från Etikett
Vispa grädden fluffig och blanda medyoghurten. Blanda i gräddyoghurten. Fodra en avlång form med plastfilm, häll upp glassmassan i formen och varva med lakritsrippel
Lösningen är en citronpannacotta gjord på yoghurt och som toppas med en persikosalsa. yoghurt. Under ölandstrippen åt vi inte bara glass, klappade fluffiga föremål och åkte karusell utan vi drog även på oss den kulturella mössan och kikade på sådana där gamla sevärdigheter som
• Tänk på att hemgjord glass ofta smälter lite snabbare än köpt, så ta inte fram den ur frysen förrän precis strax innan den ska serveras• Med lite gelatin i smeten blir glassen mjukare och mer lätthanterlig• Det går att göra glass på färskost, yoghurt, gräddfil eller crème fraiche också
Turkiskyogurt i semifreddon, mycket syra och krispiga smulor. Det blev glass till barn och vuxna. Så bra med förrätt och barnmat i ena huset, varmrätt för vuxna och dessert för alla i det andra
Rör om med en gaffel varje halvtimme, så att glassen blir luftig och jämnt fryst. Gör massor med gott av alla underbara björnbär, som ju är så ovanliga för mig som växte upp norrut
Äppelpajen smakar absolut bäst med något lite färschare tillbehör och därför servarar jag inte den här söta och knäckiga äppelpajen medglass eller vaniljsås utan yoghurtgräddemed vanilj eftersom pajen behöver en mer netural och lite syrligare motståndare