Här är det mezerätterna som har lockat mig, men de här rörorna är ett försök att omvandla turkiska rätter till något som passar i Göteborg och Gällivare
Åt jättegod Meze (turkiska smårätter) och pide (turkisk pizza). Nu ikväll har jag varit ute och ätit på Meze grill, turkisk mat och dessutom har ägarna en resturang i Göteborg
Ja ni har säkert alla hört att turkiska bröllop är stora. Vi som satt vid borden bjöds på meze bestående av cacik (turkisk tsiatsiki), aubergineröra och hoummus med pitabröd
Några dagens med vanlig mat som pasta, entrecôte, lasagne, men också en stående meny med flera turkiska specialiteter, pizza, olika falafelrätter, kebab såklart plus ännu mer
Dolma, den turkiska versionen, kan ätas både som huvudrätt och tillbehör, eller meze som det kallas. Ifall du föredrar fylld kål så hittar du receptet på turkiska dolmar här
Jag uppskattar det turkiska köket eftersom det finns så många olika rätter på grönsaker. Man kan även göra som meze, då äts den kall och görs på mycket olivolja istället