Uer är en fantastiskt god fisk som är ganska fast i köttet och som tål smakstarka tillbehör. Salta och peppra fisken och stek i smör på medelstark värme några minuter på varje sida
Stek fisken i smör och ös den ofta. Lägg upp fisken mitt på tallriken och lägg ut pytten runt om. 300-400 gr vit fisk, 1 bit pancetta, 1 msk kapris, 3 schalottenlökar, 2 msk pressad citron, 3 dl kalvfond (om du använder konc kalvfond, späd ut till lagom smak), salt, peppar, färsk timjan, olja, smör. Har du en tjockare fiskfilé bryner du den och steker den färdig i ugn till 52-55 grader. 300-400 gr vit fisk,
Uer är en ny favoritfisk som har börja dyka upp mer och mer i fiskdisken. Att brässera fisk är en mycket skonsam tillagning, bryn fiskfilen först på ena sida, vänd den och häll sedan över vätska kanske en cm över botten, lägg på locket på stekpannan och drag av den från stekpannan, då blir fisken perfekt i sin konsistens
Skär sashimi skivor mot fiskens lameller. lär dig skiva sashimi av havsuer. fisk. Hon ger smarta tips och visar hur man napperar uer med hett vatten för att få en härlig textur på skinnet
torsk, lax, gädda, abborre, röding, kolja, uer eller sej. Recept glutenfria mjölkfria fiskburgare. Ibland hittar man fiskburgare i frysdisken, men de är gjorda på gammal fisk och inte så goda
Jag åt också stekt uer för första gången. En riktigt god fisk. . Förra veckan var jag iväg på planeringsdagar tillsammans med mina kollegor på mitt jobb
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Grilla filéerna på skinnsidan ytterligare cirka fem minuter eller tills fiskköttet har blivit fast. Lägg i uerfiléerna med skinnsidan upp och grilla dem ett par minuter
Uer. Fisk. Tonfisk. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart