Uer ugn recept

Uer med trattkantarellsås, palsternackschips och mandelpotatis!

Uer med trattkantarellsås, palsternackschips och mandelpotatis!

Uer är en fantastiskt god fisk som är ganska fast i köttet och som tål smakstarka tillbehör. 2 filéer av uer. Skala och skiva palsternackan tunt med osthyvel, lägg på ugnspapper och ställ in i ugnen 175 grader varmluft 5 - 10 minuter, passa eftersom de lätt blir bränt, låt svalna. Lägg tomater i en form och ställ in i ugnen 200 grader 10 minuter. 2 port 2 filéer av uer
Smörstekt Uer med pytt på potatis och pancetta samt kalvsky och citronolja.

Smörstekt Uer med pytt på potatis och pancetta samt kalvsky och citronolja.

Har du en tjockare fiskfilé bryner du den och steker den färdig i ugn till 52-55 grader. 2 port. 300-400 gr vit fisk, 1 bit pancetta, 1 msk kapris, 3 schalottenlökar, 2 msk pressad citron, 3 dl kalvfond (om du använder konc kalvfond, späd ut till lagom smak), salt, peppar, färsk timjan, olja, smör
Uer med vitvinssås

Uer med vitvinssås

Vi filéade dom och eftersom vi skulle tillaga dom i ugnen tillsammans med en sås så tog vi även bort skinnet

Villa Söderås och Toscakaka, en riktig 80-talsklassiker

Jag åt också stekt uer för första gången. Flytta upp kakan till mitten av ugnen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter Glasyr

Smörstekt uer

Strö över lite salt och baka tomaterna i 200 grader varm ugn cirka 15 minuter, eller mikra dem 1-2 minuter. 600 g uer

När är köttet klart?

Uer. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart

Makrill plaki

Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem på ett oljat ugnsäkert fat. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt fatet mitt i ugnen och låt stå ca 20 min eller tills fisken är klar

Ugnsbakad fiskfilé med smak av medelhavet

Blanda citronen med kapris, vitlöksklyftorna och potatisen i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225 grader. Stek i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills fisken är klar. 500-600 g fiskfilé t ex uer eller sej