Uer är en fantastiskt god fisk som är ganska fast i köttet och som tål smakstarka tillbehör. 2 filéer av uer. Skala och skiva palsternackan tunt med osthyvel, lägg på ugnspapper och ställ in i ugnen 175 grader varmluft 5 - 10 minuter, passa eftersom de lätt blir bränt, låt svalna. Lägg tomater i en form och ställ in i ugnen 200 grader 10 minuter. 2 port 2 filéer av uer
Har du en tjockare fiskfilé bryner du den och steker den färdig i ugn till 52-55 grader. 2 port. 300-400 gr vit fisk, 1 bit pancetta, 1 msk kapris, 3 schalottenlökar, 2 msk pressad citron, 3 dl kalvfond (om du använder konc kalvfond, späd ut till lagom smak), salt, peppar, färsk timjan, olja, smör
Uer är en ny favoritfisk som har börja dyka upp mer och mer i fiskdisken. Vispa äggulorna och vinägern fluffigt, droppa ner oljan sakta under kontinuerlig vispning
Servera gärna ugnstekt mandelpotatis och ugnsrostad mini paprika till Uerfilén. Lägg några paprikor på en ugnsplåt, strö på flingsalt, häll på lite olivolja
Jag åt också stekt uer för första gången. Flytta upp kakan till mitten av ugnen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter Glasyr
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Uer. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart
Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem på ett oljat ugnsäkert fat. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt fatet mitt i ugnen och låt stå ca 20 min eller tills fisken är klar
Blanda citronen med kapris, vitlöksklyftorna och potatisen i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225 grader. Stek i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills fisken är klar. 500-600 g fiskfilé t ex uer eller sej