Ugn anka recept

Anka

Anka

Gnid in ankan med örtoljan och låt stå minst ett dygn i kylen. När du kan dra av en klubba utan något direkt motstånd är ankan färdig att servera
Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

Lägg över dem på ugnssäkert fat eller långpanna. Sätt ugnen på 250°. Vänd i potatisen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Sätt ugnen på 150° och färdigstek ankbrösten mitt i ugnen till 65° innertemp, ca 20 min. Höj ugnsvärmen till 225° och värm potatisen 10 min
Anka med apelsinsås och potatisrosor

Anka med apelsinsås och potatisrosor

Lägg över dem på ett ugnsfast fat/form. Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Helstekt anka

Helstekt anka

Gör såsen under tiden som ankan står i ugnen. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn
Helstekt anka med sås

Helstekt anka med sås

Lägg ankan i en ugnsform. Tillsätt vattnet till ugnspannan och vispa ur skyn. krås ur ankan, skölj den och torka den med papper
Farmor ankas äppelpaj

Farmor ankas äppelpaj

Sätt ugnen på 180 grader. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Blanda ihop kallt smör med mjöl och florsocker
Anka med apelsensås – klassiskt franskt

Anka med apelsensås – klassiskt franskt

Lägg anbrösten i en smord ugnsform. Anka med apelsinsås – Canard a l’orange – är en sådan rätt. Efter en stund stod jag där med smakrik anka och en sås som balanserade den lilla beskan från apelsinskalet med juicens friska sötma
Serbisk anka

Serbisk anka

Putsa och snitta ankan på alla köttdelar. Gnid in ankan ordentligt med marinaden. Stek ankan i stekgryta i mitten av ugnen i 6 timmar på 125°C. 1 hel anka
Anka med Granatäppelvinsås

Anka med Granatäppelvinsås

Lyft bort köttet till en skärbräda och häll det överblivna fettet från ankan direkt ner i granatäppelsåsen
Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Låt ankbröstet gå färdigt i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är mellan 55 och 60 grader. Nya smaker och nya ingredienser är alltid kul, som svart vitlök till exempel
Helstekt anka

Helstekt anka

Ta ankan ur ugnen när den stekt klart. Använd stekpåse så slipper du det tråkiga jobbet att göra rent ugnen efteråt
Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Ta ut ankan ur ugnen och låt svalna i påsen tills du kan bena ur den utan att bränna dig. Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Anka med blomkål- och potatispuré

Anka med blomkål- och potatispuré

Slå in i aluminiumfolie och låt ligga i ugnen med en kärntermometer instucken i mitten. Servera som en liten hög på toppen av ankan
Ankan´s plankstek

Ankan´s plankstek

Sätt på ugnen på grill så att plankan ”bränns av” och låt den svalan. Spritas moset runt plankan, lägg på kött, sparris/baconet och tomaten och gratinera tills duchessepotatisen fått fin färg och servera med bearnaisesåsen
Anka à l’orange med purjopotatis

Anka à l’orange med purjopotatis

Lägg över dem på ugnssäkert fat eller långpanna. Sätt ugnen på 250°. Vänd i potatisen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Sätt ugnen på 150° och färdigstek ankbrösten mitt i ugnen till 65° innertemp, ca 20 min. Höj ugnsvärmen till 225° och värm potatisen 10 min