Ugn fransyska grader recept

Helstekt fransyska med kantarellsås

Helstekt fransyska med kantarellsås

Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. Helgdag, en perfekt dag för långkok, låt köttet stå och gotta sig i ugnen medan du pysslar med annat
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Bryn köttet på alla sidor i smör på hög värme och lägg sedan över det i en ugnsfastform. 1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. Stoppa in en termometer i den tjockaste delen av köttet och sätt in det i ugnen på 75 grader. Vill du ha köttet genomstekt ska termometern visa 70 grader, jag ville ha mitt kött rosa så jag tog ut det vid 63 rader. Låt köttet ligga och vila 5-10 med en bit metallfolie över, temperaturen kommer då stiga ytterligare 2-3 grader. 1,5 kg fransyska eller rostbiff. 70 grader. 2-3 grader
Örtkryddad fransyska
, serveras med rostade rotfrukter

Örtkryddad fransyska
, serveras med rostade rotfrukter

Ugn aluminiumfolie, för inbakning av stek. Ugn. 1,5 kg fransyska. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ugnen på 200 grader. Tillaga rotfrukterna i ugn i ca 1h, att kålroten blir orange när den är klar funkar som en bra måttstock Sås

Förförisk fransyska

Förförisk fransyska i ugn. Lågtempererad fransyska, 150 grader och 5 timmar senare är det dags att avnjuta denna skönhet. Innertemperatur ca 60 grader för rosa färg. 1,2 kilo ekologisk fransyska. Kör på 150 grader i ca 4-5 timmar eller tills köttet når ca 60 grader i innertemperatur. 150 grader och
Söndagsstek på fransyska

Söndagsstek på fransyska

Den här köttbiten får gå klart i ugnen tills det är dags att servera tillsammans med ett gott potatismos
Rostbiff i ugn

Rostbiff i ugn

kg rostbiff, innanlår eller fransyska. Lägg köttet i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 150 grader. Stek köttet i mitten av ugnen 1-1 ¼. När stektermometern visar 59 grader är steken rosa-röd och vid 63 grader är den rosa
Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Det är så otroligt bekvämt att bara pytsa ihop allt i en och samma gryta, sätta in i ugnen, och sedan låta alltsammans stå och puttra mört och mjukt medan man har tid för annat
Gammaldags stek

Gammaldags stek

Lägg köttet i en ugnssäker form. nötstek av bog eller fransyska. Stek i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Använd termometer och tag ut köttet nör den visar 70-75 grader ( tar ca
Pulled älg

Pulled älg

Älgkött (jag hade fransyska). Häll över marinaden och låt stå i ugnen ca 6-8 timmar på 150 grader. Innan användning lägger du grytan i blöt i 30 min, den ska sedan ställas in i varm ugn för att undvika att det spricker. 150 grader Skär sönder köttet efter några timmar så kryddorna kan gotta in sig överallt i köttet
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Placera köttet i en ugnsform och stick in en stektermometer i tjockaste delen. Blanda ihop allt till marinaden i dubbla fryspåsar och lägg ner köttet direkt när det kommit ut från ugnen
Lergrytedags, eller vad tycker ni?

Lergrytedags, eller vad tycker ni?

 Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Köttgryta från södern    4 port700 g fransyska i grytbitar2 msk mjölsalt och peppar2 msk smör100 g rökt fläsk2 vitlöksklyftor2 röda lökar3 morötter½ knippa persilja2 lagerblad1 tsk mejram3 dl vatten1 msk rödvinsvinägerLägg grytan i vatten, minst 15 minuter innan du använder den. Sätt på ugnen och ställ in graderna på 225. 700 g fransyska i grytbitar
Gammeldags stek med gräddsås

Gammeldags stek med gräddsås

fransyska eller innanlår. *Ugn175°. **Ugn 200 grader. *Ställ in i ugnen i 175 grader och stek till en innertemperatur på 67°. Ställ in i ugnen och grädda vid 200° i 20 minuter