Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Dela kycklingfilén i lagom stora bitar. Salta och peppra sedan och lägg i en ugnsform. Sätt ugnen på 180 grader. Ställ in i ugnen ca 60 min tills kycklingen är klar
Kycklingfilé i ugn Skriv utFörfattare. För att lyckas få filén riktigt saftig och smakrik ska du både steka den, så den får fin färg och ugnssteka den försiktigt så den blir klar i mitten
Kryddade fileer redo för ugnen. Lägg ugnen på 200 grader. In i ugnen 15 minuter, under tiden blandar du ihop Bearnaisesåsen och grädden, salt & peppar. Häll över kycklingen och in i ugnen ca 10 minuter igen
Currysås hör ihop med kyckling men istället för att steka kycklingfiléerna klara i stekpanna som jag oftast gör så la jag dem i en ugnsform efter att de fått lite ytlig färg
Marinerad Kycklingfilé i ugn(4-6 personer) Ingredienser 1 kg kycklingfilé (ca 8 filéer) eller fläskfilé5 dl grädde Marinaden. Ställ in formen med marinaden i 225 grader ca 25-30 min om det är kycklingfilé och 45 min om det är fläskfilé. Tag ut formen och slå på 5 dl grädde och sätt sedan tillbaka in i ugnen ytterligare 15-20 min. 1 kg kycklingfilé