Gör en sås på skyn från biffarna (från ugnsformen), grädde, mjölk, maizena, salt och vitpeppar, lite svartvinbärsgelé, en smula köttbuljongtärning och lite soja
In med hela konkadongen i kall ugn, som du värmer. Låt stå i ugn i ca 45 min. Klassisk svenskt, som vi ju alla vet, inte minst vet IKEA det, inte var och en sak för sig, men kombinationen är ju väldigt svensk
Blanda om ordentligt och fördela potatisen på en ugnsplåt. Pannbiffar. Pannbiffar. Servera pannbiffarna med klyftpotatis, broccoli och lite lingonsylt eller rårörda lingon
När kryddningen är lagom stark, forma 4 stora pannbiffar eller 8 mindre. Lägg sedan i en ugnsfast form och efterstek i ugn, 150 grader cirka 15 minuter
Pannbiffar. Lägg löken på pannbiffarna. Sätt in biffarna i ugnen på 150 grader tills de blivit genomstekta, ca 20 minuter, jag tog ingen tid men du känner på dem när de är klara
kör in i ugnen och stek tills de får en kärntemperatur på 68 grader. I skåne är det väldigt enkelt att få blandfärs, fläskfärs eller på många ställen skinkfärs- här få man knappt tag på blandfärs så man får mala själv
Blanda alla ingredienserna för pannbiffen väl i en bunke. Ska stå i mitten av ugnen ca 30 min på 225 grader. Forma till biffar och stek i ugn ca 15 min på 225-250 grader. Pannbiff med klyftpotatis och stekt lök i gräddsås 12 propoints 4 portioner
Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka och fått fin färg, ca 15 minuter. Blanda färs, lök, pressad vitlök, finhackade tomater, grädde, ägg, persilja, och salt och peppar