Smörj en ugnfast form och klicka ut moset/purén runt om. Sätt ugnen på 275 grader. Gratinera i ugnen tills det fått färg, ca 10 minuter. Sänk sedan ugnen till 225 grader. Strö över lite cayennepeppar på ytan och sätt in i ugnen ca 15-20 minuter
Lägg rullarna i en smord ugnsform. -)Vi testade ett nytt recept med rödspätta i helgen. Ingredienser för 2 personerca 300 g spättafiléSaltVitpepparFyllning½ dl kräftost1 msk dillSås3 dl matlagningsgrädde½ dl kräftost1 fiskbuljongtärning2 msk dill2 msk citronSaltVitpepparGarnering1½ dl skalade räkorDillCitronGör så härSätt ugnen på 200 grader. Slå såsen runt fisken och ställ in i mitten av ugnen ca 20-25 minuter
Lägg rullarna i en smord, ugnsfast form. Mer rödspätta. 600 g rödspätta. Gratinera i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills osten fått färg. 600 g rödspätta
Ugnsbakadrödspätta med purjolök. Lägg rullarna i en ugnsfast form. Så enkelt och så gott, rödspätta fylld med stekt purjolök och en sås gjord på matlagningsgrädde och fiskfond över
Friterad rödspätta, potatispuré & en tartarsås. 4 rödspättafiléer färska (ca 150-165 gram). Kan varmhålls i ugnen på 75 grader i en 30 minuter, men bör ätas så fort som möjligt. 4 rödspättafiléer
Lägg en liten klick av blandningen i varje spättafilé, rulla ihop och lägg i en ugnsform. 800 g rödspättafiléer2 dl crème fraiche1 msk kaviar1 dl färsk dill hackad2 st salladslök1,5 dl grädde120 g körsbärstomater0,5 tsk salt smaka av1 krm nymalen svartpeppar150 g ost riven. 800 g rödspättafiléer2 dl crème fraiche1 msk kaviar1 dl färsk dill hackad2 st salladslök1,5 dl grädde120 g körsbärstomater0,5 tsk salt smaka av1 krm nymalen svartpeppar150 g ost riven. Ställ in ugnen på 175 grader (varmluft) Rör ihop crème fraiche med finhackad dill och salladslök, kaviar och kryddor. Ställ in i ugnen och tillaga i 30 minuter tills osten fått en fin färg. 800 g rödspättafiléer. 800 g rödspättafiléer