Ugn rödspätta recept

Rödspätta i ugn

Rödspätta i ugn

Smöra en ugnfast form och lägg i fiskfileérna, salta fisken. Rödspätta fileér Champinjon creme Röd caviar Vispgrädde Salt Tillbehör
Rödspätta i ugn med ris

Rödspätta i ugn med ris

Lägg rödspättan i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen. ca 400 g rödspätta. Sätt ugnen på 175 grader. ca 400 g rödspätta
Rödspätta i riktigt god fiskgratäng!

Rödspätta i riktigt god fiskgratäng!

Smörj en ugnfast form och klicka ut moset/purén runt om. Sätt ugnen på 275 grader. Gratinera i ugnen tills det fått färg, ca 10 minuter. Sänk sedan ugnen till 225 grader. Strö över lite cayennepeppar på ytan och sätt in i ugnen ca 15-20 minuter
Gratinerad rödspätta

Gratinerad rödspätta

Lägg rullarna i en smord ugnsform. -)Vi testade ett nytt recept med rödspätta i helgen. Ingredienser för 2 personerca 300 g spättafiléSaltVitpepparFyllning½ dl kräftost1 msk dillSås3 dl matlagningsgrädde½ dl kräftost1 fiskbuljongtärning2 msk dill2 msk citronSaltVitpepparGarnering1½ dl skalade räkorDillCitronGör så härSätt ugnen på 200 grader. Slå såsen runt fisken och ställ in i mitten av ugnen ca 20-25 minuter
Rödspätta och Kalles kaviar i en gratäng

Rödspätta och Kalles kaviar i en gratäng

Lägg rullarna i en smord, ugnsfast form. Mer rödspätta. 600 g rödspätta. Gratinera i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills osten fått färg. 600 g rödspätta
Magisk rödspätta som förgyller en vanlig vardag

Magisk rödspätta som förgyller en vanlig vardag

Ugnsbakadrödspätta med purjolök. Lägg rullarna i en ugnsfast form. Så enkelt och så gott, rödspätta fylld med stekt purjolök och en sås gjord på matlagningsgrädde och fiskfond över
Friterad rödspätta med tartarsås.

Friterad rödspätta med tartarsås.

Friterad rödspätta, potatispuré & en tartarsås. 4 rödspättafiléer färska (ca 150-165 gram). Kan varmhålls i ugnen på 75 grader i en 30 minuter, men bör ätas så fort som möjligt. 4 rödspättafiléer
Rödspätta med dill och kaviar

Rödspätta med dill och kaviar

Lägg en liten klick av blandningen i varje spättafilé, rulla ihop och lägg i en ugnsform. 800 g rödspättafiléer2 dl crème fraiche1 msk kaviar1 dl färsk dill hackad2 st salladslök1,5 dl grädde120 g körsbärstomater0,5 tsk salt smaka av1 krm nymalen svartpeppar150 g ost riven. 800 g rödspättafiléer2 dl crème fraiche1 msk kaviar1 dl färsk dill hackad2 st salladslök1,5 dl grädde120 g körsbärstomater0,5 tsk salt smaka av1 krm nymalen svartpeppar150 g ost riven. Ställ in ugnen på 175 grader (varmluft) Rör ihop crème fraiche med finhackad dill och salladslök, kaviar och kryddor. Ställ in i ugnen och tillaga i 30 minuter tills osten fått en fin färg. 800 g rödspättafiléer. 800 g rödspättafiléer
Rödspätta med ansjovis

Rödspätta med ansjovis

Lägg fisken i en ugnssäker form. Men här kommer receptet på rödspätta med ansjovis som vi åt förra veckan