Toppa med med den rivna osten och baka i ugnen cirka 20-30 minuter, 175 grader. Ett gott och lite ”lättare” alternativ till potatisgratängen med inspiration från mitt kök 2012
Sätt ugnen på 200°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Ta ut ur ugnen och strö över den rivna osten. mos, klyftor, stekt eller potatiskaka som vi gjorde. Potatiskakan åt vi till kall skivad lammstek som blivit över i påskhelgen, wokade grönsaker och en kall sås med vitlök och grekisk yoghurt
Grädda i ugnen, ca 50 minuter. Skala och riv potatisen grovt. Lägg potatisen i en smord ugnssäker form. Blanda ihop mjölk och grädde med keso, vitlök, salt och peppar
Sätt ugnen på 225°. Grädda potatiskakan nästan färdig 30-35 min. Smöra en stor ugnsfast form. Råskala potatisen och skiva den mycket tunt på rivjärnet eller med en vass kniv
Här kommer ett finfint tips på en god potatiskaka som passar utmärkt till en fin köttbit. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Den här jättegoda potatiskakan blir ett perfekt tillbehör till framförallt fisk, men även till kött. Eftersom potatiskakan innehåller ost är den knepig att göra helt mjölkfri
Ugn 200°. Skala potatis, morötter och palsternacka och riv grovt. Blanda med salt och peppar. Krama ur vätskan som bildats och häll i en stekpanna med matfett