Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs. Den är verkligen suuuupergod och passar perfekt till röding men även till regnbåge eller lax
Värm ugnen till 200°. Grädda den i ugnen i 200 grader ca. 2 Rödingar (1- 1,5 kilo styck). 2 Rödingar (1- 1,5 kilo styck) ca 100-150 gr smör 3 dl Grädde Havssalt Citronpeppar
2 rödingar à 600 g. Koka potatisen och ansa grönsaker och svamp. Dela potatis, lök och tomat och fördela det tillsammans med svampen på två väl smorda ark grillfolie
Ugnsbakad röding. Smörj en ugnsfast form och placera rödingfiléerna i formen. Servera rödingfiléerna med pressad potatis, eller färskpotatis, och någon grönsak
Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Servera rödingfilén till de ugnsbakade grönsakerna, det pocherade ägget och dillkrämen. Värm ugnen till 200 C. Salta rödingen och stek den cirka 2 minuter på skinnsidan i olja, vänd den sedan och stek i ytterligare 1 minut. rödingfiléer med skinn - a 170 gram
Dela rödingfiléerna på längden, salta och peppra. Sätt ugnen på 100 grader och ställ in en långpanna med hett vatten på nedersta falsen. 4 rödingfiléer utan skinn à 180 g