Lägg potatisskivorna på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak. Toppa salladen med de bakade tomaterna och servera till den gratinerade laxen och potatisen
Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form. Skiva tomaterna. Sätt ugnen på 200°. Fördela tomater och spenattopping pålaxen och baka i mitten av ugnen ca 30 min. 600 g färsk laxfilé. 2 st tomater
Blanda grynen med bönmixen och tomaterna i vinägrett och häll ut på ett stort fint fat. Vill ni testa smakbox så är det bara att gå in på deras hemsida och skriva in sig på en prenumeration
I kombination med två ugnsbakadelaxfiler blev det en delikat söndagsmiddag i solen på verandan. Tina upp skaldjurspaellan i en vid och tjockbottnad kastrull med några msk vatten, sätt plattan på medelstark värme med locket på och rör då och då
Salta laxbitarna lätt runtom. Klyfta tomaterna. Tillsätt tomaterna och krydda med lite salt och peppar. Blanda i oliver och basilika, och häll över tomatsåsen i en ugnsform
De andra två ingredienserna, bacon och tomater, tärnar du och lägger sedan pålaxen. På tallriken fick den färdiga laxen sällskap av en kall yoghurtsås med dill, persilja och vitlök, och en matigare sallad med blandade grönsaker, rotfrukter, bönor och matvete
Lägg upp salladsblad på ett stort fat, lägg på den ljumma boveteblandningen, blanda i lättkokta bönor av valfritt slag, och fördela laxen i bitar samt ugnstomater
Halvera tomaterna och lägg ut tomat och ruccola på tallrikar, servera fisken ovanpå. Skär ett snitt i varje laxfilé, mosa ihop gorgonzolaost och crème fraiche med lite timjan
Kryddningen pålaxen får mycket smak av färdig blandning i en sådan där praktisk kvarn. Grönsakerna i ugnen är det som är lättast att ha lite marginal på och låta bli klart lite i förväg så att du inte står med tre kritiska moment samtidigt