Ugnsbakad öring recept

Ugnsbakad öring/röding

Ugnsbakad öring/röding

1 kg röding eller öring. Tag fisken (som är urtagen och huvudet borttaget på) och skölj den. Torka av den med ett papper
Ugnsbakad öring

Ugnsbakad öring

Servera med kokt potatis 2-3 öringar. Salta + peppra fisken, vänd i mjöl. Stek ca 1 minut på varje sida. Lägg i smord ugnsform med skinnet uppåt
Ugnsbakad öring/röding

Ugnsbakad öring/röding

1 kg röding eller öring. 1 kg röding eller öring 3 tomater 1/2 pkt fryst dill Smör Salt Peppar Citronpeppar Fiskkrydda 3 dl vispgrädde
Ugnsbakad hel fisk

Ugnsbakad hel fisk

1 hel fisk som röding, öring, harr eller regnbågslax, ca 500 gram. 10,5 dl hackad dill eller 1 msk torkad dill
Ugnsbakad röding med vitvinssås

Ugnsbakad röding med vitvinssås

600 gram rensad hel fisk som röding, öring, harr eller regnbågslax. Sätt ugnen på 200 grader. Förbered kokt potatis, grönsaker samt ev
Ugnsbakad regnbåge

Ugnsbakad regnbåge

4 portionsregnbåge (eller öring). 4 portionsregnbåge (eller öring) salt vitpeppar, malen 1 dl vetemjöl 2 msk smör 2 msk citron, pressad 3 dl kaffegrädde 2 tomater 0,33 slanggurka 1 kruka dill 1 kruka gräslök
Ät mer fisk. DEL 2.

Ät mer fisk. DEL 2.

Lax, röding, öring filéer högst 4-6 minuter på var sida, vila i 3 minuter före servering. Ugnsbakade i 200 graders värme max 5 minuter och därefter hälls en färdig sås varm över fisken, serveras genast. Hel lax, röding, öring högst 6-8 minuter på var sida, vila i 5 minuter före servering. Ugnsbakad i 200 graders värme max 10 minuter, låt vila i 5 minuter före servering