Anka. Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Anka. Hetta upp en panna och stek ankan med skinnsidan nedåt i ca 1 min till den får en fin gyllenbrun stekyta. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). När ankbrösten uppnått önskad temperatur, ta ut dem och låt vila i aluminiumfolie i ca 15 min. Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader
Anka. Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Anka. Hetta upp en panna och stek ankan med skinnsidan nedåt i ca 1 min till den får en fin gyllenbrun stekyta. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). När ankbrösten uppnått önskad temperatur, ta ut dem och låt vila i aluminiumfolie i ca 15 min. Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader
Skulle göra ugnsstekt potatis på kvällen och behövde ta ut formen och tappade greppet om formen så den vickade över och vips hade jag en ankfett indränkt ugn och ett infettat golv