Vägrar ni följa mitt råd så varför inte helstekakalkon inne i ugnen och göra en skysås till det, bland det godare vi har gjort faktiskt och jag radar upp några länkar på grillad kyckling och ugnsstektkalkon här nedan
Tillsätt steksky och lite av vatten och vispa hela tiden. Så valet föll på kalkon. Mamma gjorde ofta julkalkon på annandan och jag älskar den vita fågeln, den gräddiga såsen, den sötbeska brysselkålen och knackiga hasselbackspotatisar
Ugnsstekt kyckling,apelsin. Det intressanta är att jag konstaterade när jag gick tillbaks i min kost- och motionsdagbok och letade efter när den rumlade sist att den hållit sig lugn i en hel månad
Här kommer så receptet på den ugnsstektakalkonen från förra söndagen. Under hela stekningstiden öser jag med det smälta kryddsmöret för att få kalkonen riktigt saftig
Själva tycker vi att det dagen till ära passar alldeles ypperligt att bjuda er på honungsglaserat och ugnsstektkalkonbröst tillsammans med en underbar apelsinsås
Inget grums i nån av flarrornaI helgen som var, alltså helgen innan våra barn lägligt insjunknade så att vår hotellbokning fick vingar, ugnsstekte vi en hel femkilos fågel i ugnen
1 kruka koriander (hela kvistar). Serveras gärna tillsammans med Ugnsstektkalkon, Karamelliserad brysselkål, Fyllning till kalkonen, s k stuffing, samt rårörda tranbär (rör 1 paket frysta, tinade tranbär à 225 g med 1 dl socker tills sockret löst sig, för 6 port). 1 kruka koriander (hela kvistar)
Större fågel, t ex kalkon, gås - i kylskåp 2-3 dygn. Tina. Fryst fågel tinas bäst i sin förpackning. Det räcker att tina den så mycket att ev påse med krås (inkråm) kan tas ut och fågeln kan sköljas inuti och ev delas