Ungerskgulaschgryta med tarhonya Spara Skriv ut Portioner. I nummer 10 av tidningen Hallen bjuder Prima Delikatesser på ett recept på en mustig ungerskgulaschgryta. 8 Ingredienser 1 kg högrev, i 3 cm stora tärningar 2 ungerska bondkorvar, 2 cm skivor 1 ungersk guylaikorv, 2 cm skivor 4 gula lökar, grovhackade 5 vitlöksklyftor, grovhackade 3 tsk brödkummin 2 msk ungerskt paprikapulver 5 msk gulaschkräm 1 ½–2 liter oxbuljong 5 röda paprikor 400 g tarhonya (Tarhonya är ungerska små pastagryn. 2 msk ungerskt paprikapulver
Jag köper ungersk, söt paprika på lösvikt från kryddlandet. Jag föredrar att servera gulaschgrytan med ris men du kan även tärna ner potatis som får koka med i grytan så har du istället allt-i-ett
Igår åt vi Ungersk gulaschsoppa till middag, tror det var första gången jag lagade denna soppvariant, har tidigare gjort gulaschgryta och gulasch med köttfärs
Så det här är kanske väldigt nära en riktigt ungersk gulasch. Fick en smarrig gulaschgryta i matlådan, till det fick jag en glutenfri grovfralla som Mich köpt på FriendsofAdam
Skär köttet i bitar, ca 2 x 2 cm. Fräs lök, vitlök, paprikapulver och kummin i fettet i en stor gryta. Blanda ner kött, tomatpuré, resten av kryddorna och så mycket buljong att den nästan täcker köttet