Skär upp persikorna i små bitar och blanda ner dem i fyllningen. Receptet improviserades lite under tillagningens gång, och det är precis vid ett sådant här tillfälle beslutet att starta en receptblogg uppkom – hur ska jag annars kunna återskapa det som faktiskt blir bra
Jag har ju en förkärlek till att baka i långpanna, så det räcker till många, så istället för att baka Malins kaka i rund form med löstagbar kant bakade jag i en mindre långpanna och la bakplåtspapper i botten så jag lätt kunde lyfta upp den färdiga kakan
Lägg persikan i en kastrull tillsammans med vatten och koka upp på medelvärme under omrörning tills du får ett mos (skalet kommer inte att ha lösts upp)
Lägg persikan i en kastrull tillsammans med vatten och koka upp på medelvärme under omrörning tills du får ett mos (skalet kommer inte att ha lösts upp)
Koka uppoch skjud tills persikogrädden blivit till en lös puré. Rör sedan ner hackade valnötter, de två nötmjölen, stevia strö, vaniljpulver, kanel och bakpulver
vi är väldigt lika har vi upptäckt. Vispa äggvitorna till ett fast skum, var noga med att skål och visp är riktigt rena, och vänd försiktigt ner i creme fraiche blandningen
Allt efter tycke och smak och ni kan säkert komma på fler kombos än jag räknar upp här. I tidningen Bakas senaste nummer finns recept på en makalöst god persikopaj som jag tycker att ni ska pröva nu medan persikorna är söta och goda