Härligt gott till välkomstdrinken, Kir Royal. Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Till välkomstdrinken på kvällen hade jag gjort dessa salami/parmesan snurror. Receptet på cheesecake har jag redan visat här i bloggen, (finns i etikettmenyn här till höger) jag bytte bara ut digestivekexen mot pepparkakor och istället för hallon hade jag lingon i ostsmeten
använda som välkomstdrink, blandad med bubbelvatten och en skvätt. Utöver svamp, vildhallon, lingon och blåbär, som man hittar i naturen och som de flesta känner till, kan man även använda rosor, fläderblommor, nässlor, våtarv, ramslök, kirskål, svinmålla, för att nämna några, men listan kan göras bra mycket längre
Lite hallon uppepå så blev det en frisk avslutning. Först hade jag gjort den välkomstdrink som innehöll 1 msk Limoncello i botten på ett glas som fylldes upp med Prosecco
Patrick häller upp bubbel som välkomstdrink. Sofie & Patrik var huvudansvariga för desserten och bjöd på på en Hallon & Citronpaj till dessert, som jag tyvärr inte har något recept på
Utmärkt att bjuda även gäster på, som en välkomstdrink kanske eller vid poolen. 0,5dl vispgrädde 40% 0,5dl Hallon, osockrade frysta 1msk blåbär, osockrade frysta Gör såhär
Välkomstdrink o snittar. Så i min schlagermeny hittar man Prosecco i fördrinken blandad med hallon, i förrättssoppan som en extra krydda, i den fräscha efterrätten och självklart i glasen att dricka som den är
Passar var som välkomstdrink och sällskapsvin eller varför inte till en fräsch sallad med bland annat kycklingbröst, vattemmelon och semitorkade plommontomater