10 medelstora mandelpotatisar. Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt
Mortla svartpeppar, vitpeppar, rosépeppar och grönpeppar - används både till fläskfilén och pepparsåsenMandelpotatis, tar sin lilla tid att skala men är värd besväretFyll på grädde och mjölk så det är strax under potatiskanten
Mättande potatis och kryddig krasse i kombination med västerbottenosten var riktigt gott. Smörat tunnbröd täcks med kall skivad potatis (helst mandelpotatis) Tunna skivor rökt renstek läggs på potatisen
2 kg mandelpotatis (eller annan potatis av mjölig sort)1/4 st rotselleri (200 g)1 st gul lök3 klyftor vitlök8 dl visp eller matlagningsgrädde1 1/2 msk flytande kycklingfond1/2 kruka färsk timjan1 msk flingsaltsvartpeppar från kvarn3 msk smör300 g kantareller2 dl riven VästerbottenGör så här. Blanda svamp med potatis och 2/3 av västerbottenosten. 2 kg mandelpotatis