I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche ochvästerbottenost
Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och strö över lite riven Västerbottenost. I fyllningen ingår även soltorkade tomater och purjo som ger extra piff
Orginalinlägget Glutenfri Västerbottenost- ochkantarellpaj hittar du på Hälsa som livsstil. Mixa samman samtliga ingredienser till pajdegen och låt sedan stå en timme i kylen
Vi plockar en hel del svamp, både Karl-Johan och vanliga kantareller. Lätt att göra och går att förbereda i god tid, bara att värma upp i ugnen när den skall serveras
Nu hade jag ingen Västerbottenost hemma så det är ju helgerån att ens kalla pajen för Västerbottenpaj längre så därför blev det kort och gott en kantarell- // skinkpaj i stället
Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål. Tillsätt kvarg, fond och salt. Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform