Västerbottenost och kantarellpaj recept

Kantarellpaj med västerbottenost

Kantarellpaj med västerbottenost

Häll mjölet i en skål och rör i det kylskåpskalla smöret i bitar. Häll i det iskalla vattnet och knåda snabbt till en smidig deg
Kantarellpaj med Västerbottenost

Kantarellpaj med Västerbottenost

Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och strö över lite riven Västerbottenost. I fyllningen ingår även soltorkade tomater och purjo som ger extra piff
Västerbotten- och kantarellpaj

Västerbotten- och kantarellpaj

Just i den här pajen när man har så goda smaker som västerbottenostoch gula kantareller så vill man att dom smakerna ska komma fram
Kantarellpaj med västerbottenost

Kantarellpaj med västerbottenost

Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda sedan ihop med resten av ingredienserna till pajskalet och baka ihop till en deg
Ost och kantarellpaj

Ost och kantarellpaj

Jag tänkte att jag ska lägga ut lite av den goda maten som vi blev bjudna på hos min syster och först ut är ost ochkantarellpajen
Glutenfri Västerbottenost- och kantarellpaj

Glutenfri Västerbottenost- och kantarellpaj

Orginalinlägget Glutenfri Västerbottenost- ochkantarellpaj hittar du på Hälsa som livsstil. Mixa samman samtliga ingredienser till pajdegen och låt sedan stå en timme i kylen
Kantarellpaj med bacon

Kantarellpaj med bacon

Bacon och svamp passar väldigt bra ihop. Så en paj med kantareller och bacon blir jättegod. Salt och peppar efter smak
Kantarellpaj

Kantarellpaj

Vi plockar en hel del svamp, både Karl-Johan och vanliga kantareller. Lätt att göra och går att förbereda i god tid, bara att värma upp i ugnen när den skall serveras

Kantarellpaj

Nu hade jag ingen Västerbottenost hemma så det är ju helgerån att ens kalla pajen för Västerbottenpaj längre så därför blev det kort och gott en kantarell- // skinkpaj i stället
Glutenfri kantarellpaj

Glutenfri kantarellpaj

Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde, västerbottenost, salt, svartpeppar och vitpeppar. Hacka löken och vitlöken
Kantarellpaj med ädelost

Kantarellpaj med ädelost

Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål. Tillsätt kvarg, fond och salt. Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform
Kantarellpaj á la Nettan

Kantarellpaj á la Nettan

Vispa samman ägg, créme fraiche, mjölk och kryddor. Rensa och förväll dom färska kantarellerna i saltat vatten, ca 10 minuter. 150 g västerbottenost
Kantarellpaj

Kantarellpaj

Bland smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Hacka sedan de soltorkade tomaterna och persiljan