1 dl riven ost, gärna västerbottenost. 1 dl riven ost, gärna västerbottenost. Ett gott och lite ”lättare” alternativ till potatisgratängen med inspiration från mitt kök 2012
Potatiskaka. 13 dl riven västerbottenost. 1Potatiskakor8 medelstora mandelpotatisar 3 dl riven västerbottenost 1 purjolök 3 dl matlagningsgrädde 300 g kantareller 1 tsk salt 1 tsk peppar 4 stansade portionsformar i metall 2 msk olivolja. Toppa med salt och peppar och häll ca 2-3 msk matlagningsgrädde över varje potatiskaka
Den här terrinen är i själva verket en potatisgratäng, eller kanske mer en potatiskaka eller tårta. ca 1,5 kg potatis2 dl crème fraiche (34%)0,75 dl grädde50 g getost/chevre2-3 dl riven västerbottenosten nypa havssaltgrovmalen svartpeppar3 ägg1 dl hackad persilja1 msk hackad rosmarinSkala och skiva potatisen i tunna skivor. 2-3 dl riven västerbottenost
Oxfilé, potatiskaka med västerbottenost, rödvinssås och baconfräst vitkål. Lyckas med oxfilé. Ta fram köttet i god tid innan och låt det rumstempereras