Ett väldigt gott alternativ till västerbottenostpajen. Vi köpte surdegsbröd och gjorde en dillaioli och en glutenfri paj med kantareller, fetaost, bacon och kummin
Bland varmrätterna fanns det bland annat renskavsgryta, stuvade köttbullar, västerbottenostpaj och de klassiska brunchrätterna såsom äggröra, korv och bacon
Västerbottenostpaj. Lägg på tomatsås och valfri fyllning, jag finhackade skinka och knaperstekte bacon som jag hade på tillsammans med färska finhackade tomater
ankbröst, västerbottenostpaj och älgstek. 600 g lammfärs125 g bacon1 gul lök2 dl köttbuljongsalt och peppar2 msk tomatpuréovanpå. 1 kg potatis, kokt2 äggulor1 dl rapsoljamuskotnötsalt och pepparBörja med att steka färsen, bacon, och löken,blanda sen i resten. 125 g bacon
Det är en kantarellpaj av egna kantareller och västerbottenostpaj. ) Börja med att göra smördegen8 portionerBlanda alla ingredienserKnåda till en slät bulleLåt stå minst 30 min i kylenKantarellfyllning (för västerbottenostfyllning, endast västerbottenost ca 150-200 g)4 små tarteletter300 g kantareller½ paket strimlat bacon1 klyfta skivad vitlök½ kruka grovt hackad bladpersilja1 dl lagrad ostÄggstanning8 små tarteletter3 dl grädde200 g kesella4 äggGör kantrellen så här. Sätt ugnen på 200 graderFräs bacon och vitlök tillsammansLägg i kanatrellerna och persiljan och låt det fräsa medSalta och papprarStäll åt sidanKlä pajformarna med smördegenVispa ägg, grädde och kesella i en bunke Lägg i fyllningen i botten på pajen (för västerbottenpaj, fyll med västerbottenost)Strö över osten Slå sist i äggstanningenGrädda i ca 25 min för småpajerna, något längre om du gör en stor