Men jag piffade till den lite medkantareller. Ta ut pajskalet när halva förgräddnings tiden gått, tryck till kanterna (som hasat ner) med en liten sked
västerbottenostpaj,. Den här goda västerbottenpajen åt vi till kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott medkantareller i pajen, annars kan det blir lite väl mycket bara ostsmak för mig
Nästan lika viktigt som själva kräftorna på en kräftskiva är ju Västerbottenostpajen. Istället för sedvanliga creme fraiche/hackad rödlök och rom på toppen toppades den med smörstekta kantarellermed vitlök och persilja
Vi hade verkligen tur med vädret så vi kunde sitta ute hela kvällen och njuta av kräftor, färska räkor och en massa hemmagjorda tillbehör i form av västerbottenostpajmedkantareller, fröknäcke, och focaccia
Kräftskiva och Västerbottenostpaj Augusti, sensommar och kräftskivorna har kommit till oss. Ett annat tips, som jag fick från min vän Ulle, är att ta med svenska kantareller i pajen
Ett väldigt gott alternativ till västerbottenostpajen. Vi köpte surdegsbröd och gjorde en dillaioli och en glutenfri paj medkantareller, fetaost, bacon och kummin
Krydda med salt och vitpeppar. lätt hackade kantareller. Blanda väl och smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt de lätt hackade kantarellerna och låt fräsa i ca 5 minuter under omrörning
Jag bakade bröd och hade gjort små kantarell- & västerbottenostpajer. Jag älskar bland annat mustiga köttgrytor, kantarellrisotto med rödvinssås och rostas, hemmagjorda hamburgare och jag älskar också havskräftor
Västerbottenostpaj fylld medkantareller. I helgen bakade jag en klassisk västerbottenpaj och ytterligare en fylld medkantareller som vi plockat tidigare
Västerbottenostpaj är ständigt återkommande på våra kräftskivor och andra bufféer, men ni får här istället en sallad med rostad sötpotatis och Västebottenosten hyvlad över