Fyllningen Vispa ihop ägg, grädde, västerbottenost, salt och peppar. Glutenfri pajbotten3 dl mandelmjöl0,5 dl sesamfrön50 g smör1 tsk salt1 msk fiberhusk1 st äggFyllningen2 st ägg2 dl grädde200 g västerbottenost riven1 tsk salt nymalen svartpeppar. Glutenfri pajbotten3 dl mandelmjöl0,5 dl sesamfrön50 g smör1 tsk salt1 msk fiberhusk1 st äggFyllningen2 st ägg2 dl grädde200 g västerbottenost riven1 tsk salt nymalen svartpeppar. 200 g västerbottenost riven. 200 g västerbottenost riven
Västerbottenostpaj är riktigt gott och vi brukar laga pajen både till jul och midsommar. Västerbottenpaj 3dl vetemjöl 125g smör 1 msk vatten 3 ägg 3 dl gräddfil 150g riven västerbottenost 1/2 tsk salt 1krm vitpeppar Mät upp mjölet. 150g riven västerbottenost
riven västerbottenost. Pajskal. Lägg mjölsorterna, smör och vatten i en matberedare till en massa. Klä en smord form (20 cm i diameter) med pajdegen och ställ i kyl 30 min
2½ dl matlagninggrädde3 dl västerbottenost, riven4 äggcreme fraiseromrödlök, hackadBlanda ihop ingredienserna till pajen, och tryck ut i en springform. 3 dl västerbottenost
Och kräftskiva betyder i de flesta fall också Västerbottenostpaj. Vispa ihop philadelphiaost, riven västerbottenost, ägg och salt/peppar tills det blir en väldigt len smet
Västerbottenostpaj är rätt populärt här hemma, den vanliga med bara ost. 200 gr riven västerbottenost. Men till midsommaraftonen gjorde jag en annan variant och då var det med både ost, färsk spenat och körsbärstomater
Det är Ankis arbetskompis Bodil som plockadt upp ett receptblad från Västerbottenost, efter att hon uppmärksammat på Instagram när vi skrev där att vi är helt tossiga i osten från Västerbotten
När vi hade kräftskiva i somras så testade jag för första gången att göra Västerbottenostpaj då jag nyligen (midsommar) lärde mig att tycka om denna smakrika vällagrade ost