3 ½ dl glutenfri fin mix. 1. Blanda de torra ingredienserna. Rör samman havredrycken och vattnet. 2. Vispa ner lite av vätskan i mjölkblandningen till en slät smet
Har experimenterat fram ett riktigt gott recept på glutenfria våfflor som tack vare mandelmjölet blir härligt frasiga utan enorma mängder tillsatt fett
Jag försöker ju smyga in med lite mer glutenfritt i barnens kost och idag lyckades jag rätt bra tror jag, jag gjorde nämligen våfflorna med bovetemjöl och dom gillade det
2 ägg1 msk strösocker50 - 75 gram smör1 tsk bakpulver2 tsk Vaniljpulver3 dl mjölk2½ dl Glutenfri mjölmix från Finax (både på mjöl och mjölk så får ni satsa lite själva tills smeten blir fin och slät, inte för tjock och inte för tunn, utan lagom. 2½ dl Glutenfri mjölmix från Finax (både på mjöl och mjölk så får ni satsa lite själva tills smeten blir fin och slät, inte för tjock och inte för tunn, utan lagom
Undrar hur många våfflor som gräddas idag, våfflans dag till ära. Det är inte svårt att få till glutenfria våfflor, tror dom flesta "klassiska" våffelrecept är enkla att göra om till glutenfria, justera smeten med mer eller mindre mjöl och provgrädda en först
Konsten för att få fina våfflor är - förutom en bra smet förstås - är att ha lite tålamod och låta järnet bli riktigt varmt innan man häller i smeten, och sedan ha lite tålamod till och låta våfflan grädda klart innan man öppnar locket